Zoo Praha má jako první na světě platební kiosky na záchranu zvířat

Zoo Praha má jako první na světě platební kiosky na záchranu zvířat
  • Pražská Zoo zavádí nové automaty na záchranu ohrožených zvířat
  • Zoo spolupracuje se společností Mastercard, která dodá automaty
  • Návštěvníci si mohou zvolit částku a projekt, který podpoří

Dotykové obrazovky s integrovanou platební funkcí byly do Zoo Praha instalovány ve spolupráci se společnostmi Mastercard a Ingenico v průběhu července a mají za sebou zkušební provoz. Přístroje byly vyrobeny na míru pražské zoo, která je jako první na světě použije pro dárcovské účely. Návštěvníci je najdou ve spodní části zoo u Vzdělávacího centra, u Pavilonu goril a dále v Pavilonu šelem a plazů. V horní části jsou pak umístěny v pavilonu Indonéská džungle a v Údolí slonů.

„Klíčovým úkolem moderních zoologických zahrad je ochrana ohrožených druhů a nové informační a platební kiosky naše snahy posunou opět o něco dále,“ uvádí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a doplňuje: „Věříme, že naši návštěvníci a příznivci je ocení a využijí. Děkujeme společnosti Mastercard za pomoc při jejich vývoji, výrobě a instalaci.“

Platbu lze provést dvěma způsoby, a to bezkontaktně platební kartou po přiložení ke čtečce nebo pomocí digitální platební služby Masterpass při naskenování QR kódu. Oba způsoby platby jsou jednoduché, bezpečné a rychlé.

Kiosek Praha

„Pražská zoo patří při záchraně ohrožených zvířat k nejúspěšnějším na světě a máme radost, že můžeme spojit síly a pomocí nových platebních kiosků zapojit i více lidí. Mastercard v Česku vyvíjí platební inovace a díky tomu můžeme návštěvníkům v zoo umožnit pohodlnou a bezpečnou platbu,“ říká generální ředitel Mastercard pro Česko, Slovensko a Rakousko Miroslav Lukeš.

Návštěvníci se mohou prostřednictvím dotykových obrazovek dozvědět mnoho zajímavých informací o in-situ projektech Zoo Praha a na základě takto získaných informací ihned přispět částkami 50, 100, 200, 300 nebo 499 Kč na jeden ze čtyř projektů. Mezi ně patří Návrat divokých koní (koní Převalského) do volné přírody v Mongolsku, Toulavý autobus (záchrana goril nížinných a dalších ohrožených druhů ve střední Africe), ochrana gaviála indického na řece Čambal či záchrana kriticky ohrožených laošů v Laosu.

„Každému zájemci, jenž na vybraný projekt přispěje libovolnou částkou, automaticky kiosek vydá okamžitě po platbě autogram podpořeného zvířete v podobě samolepky s vyobrazením stopy,“ uvádí Vít Kahle, odborný poradce pro marketing a PR ze Zoo Praha, a dodává: „Ti návštěvníci, kteří zvolí částku 499 Kč, se pak mohou navíc těšit na dokumentární film o návratu převaláků do mongolské Gobi.“

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze