Paymo je chytrá digitální peněženka. Zvládá bezkontaktní i QR platby

Paymo je chytrá digitální peněženka. Zvládá bezkontaktní i QR platby
  • Rozjíždí se crowdfundingová kampaň na digitální peněženku
  • Umí v sobě uchovávat karty a platit přes NFC
  • Zvládne i platby přes QR
  • Poslouží také jako náhrada smartphonu

Mnoho alternativních platebních metod současnosti počítá s tím, že budete při placení používat mobilní telefon. Mnoho lidí však nemá důvěru právě kvůli tomuto spojení – bojí se, že telefon někde ztratí nebo že se jim vybije. Ať už jsou důvody jakékoli, mnoho jich řeší tato digitální peněženka.

Je jen o něco málo větší než platební karta a vypadá jako miniaturní mobil. Má také 4G a Wi-Fi konektivitu, ale jejím hlavním úkolem je uchovávání digitálních otisků karet Visa a Master Card a také možnost použití služby Google Pay přes integrované NFC. Tím ale možnosti nekončí. Díky fotoaparátu na zadní straně můžete načíst QR kódy, a zaplatit tak v systémech, které je používají. Prozatím je přislíbena podpora WeChat a Ali Pay.

Virtuální peněženku Paymo můžete také využít k uložení věrnostních nebo cestovních karet, případně jako náhradu přístupových karet do hotelu atd. Díky vestavěnému prohlížeči můžete rovněž kontrolovat aktuální zůstatek ve své bance. Hlavní výhoda oproti smartphonu je výdrž – výrobce slibuje až třicet dní při běžném používání.

Paymo

Myslelo se i na bezpečnost. Paymo má vestavěnou čtečku otisků prstů pro autorizaci plateb a také zapnuté aktivní sledování pro případ, že byste jej někde zapomněli. Vevnitř běží operační systém Android, takže jej v nouzi použít i jako malý telefon, i když v praxi tomu bude bránit slabší hardware. Společně se zařízením se plánují i kryty, které budou fungovat i jako peněženka s přihrádkou na další karty, například řidičský průkaz.

Celý projekt je nyní ve fázi crowdfundingu na portálu indiegogo.com , kdy se ještě nepodařilo vybrat dostatečný počet dolarů na rozjezd. Pokud se tak do konce měsíce stane, pak může být jedno Paymo vaše za 229 $ (6 400 korun s daní), a to už na konci tohoto roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze