Nové kreditní karty MasterCard budou vybavené čtečkou otisků prstů

Nové kreditní karty MasterCard budou vybavené čtečkou otisků prstů

Obliba čteček otisků prstů raketově roste, za což mohou samozřejmě mobilní telefony, u kterých je její přítomnost stále běžnější. Brzy bychom je zcela běžně mohli vídat také na kreditních či debetních kartách. V současnosti takové řešení testuje MasterCard.

V dnešní době máme zcela běžně bezkontaktní platební karty, které při menších nákupech postačí pouze přiložit a dále již nic neřešit. Obdobně lze platit také mobilním telefonem. V případě vyšší placené částky, zpravidla nad 500 Kč, je nutné zadat bezpečnostní ověření. Platíme-li kartou, jde o čtyřmístný PIN kód. U mobilního telefonu může jít rovněž o kód, ale je zde například alternativa v podobě čtečky otisků prstů. A právě tato možnost by se mohla objevit také na platebních kartách.

MasterCard
Platební karta se čtečkou otisků prstů

Společnost MasterCard tuto novinku nejprve testuje v Jihoafrické republice a pokud se vše osvědčí, měla by se rozšířit například též do Evropy. Novou platební kartu od starších takřka nepoznáte. Pouze na ní přibude plocha sloužící jako čtečka otisků prstů. Při platbě k ní přiložíte příslušný prst a o nic víc se již nebudete muset starat. Bezpečnostní experti se shodují, že tím bude váš účet ve větším bezpečí oproti pouze čtyřmístnému PIN kódu. Odpadne také nutnost si PIN kód pamatovat. Zbývá doplnit, že kartu budete například moci půjčit i vašemu partnerovi či partnerce, neboť na kartě budou moci být nahrány dva různé otisky prstů.

Zdroje: newsroom.mastercard.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze