Apple Pay u České spořitelny už funguje i s kartami Mastercard

Apple Pay u České spořitelny už funguje i s kartami Mastercard
  • Apple Pay funguje v České republice zhruba od dnešní 6. hodiny ranní
  • Z bankovních institucí podporuje Apple Pay i Česká spořitelna, ovšem pouze s kartami Visa
  • Karty Mastercard přidá až v březnu

Aktualizováno 2. 4. 2019

Jak společnost slíbila, tak se i stalo. Na konci března, konkrétně 28. 3., totiž zprovoznila službu Apple Pay i v kombinaci s kartami Mastercard.


Původní zpráva z 19. 2. 2019

Určitě vám neunikla zpráva, že od dnešního dne jsou v České republice zpřístupněny platby skrze Apple Pay. Mezi podporovanými subjekty i je i Česká spořitelna, ta však prozatím nabízí možnost přidat karty pouze od vydavatele VISA. Kartu Mastercard přidáte nejdříve v březnu.

Odpověď dodala Česká spořitelna skrze svůj Twitter. Dle aktuálních informací je problém pouze u České spořitelny, další podporované banky (mBank, J&T Banka, Air Bank, Komerční banka a MONETA Money Bank) a nebankovní subjekty (Twisto a Edenred) podporují všechny své karty. Problém by neměl být ani s kartami vázanými k jiné měně, což potvrzuje snadné přidání EURové karty k účtu Air Bank.

Co se týká Apple Pay Cash, tedy zasílání peněz mezi uživateli, máme bohužel smůlu. Služba prozatím funguje pouze v rámci USA.

Diskuze ke článku
Yarousch
Doufejme, že to Google pay vydrží co nejdéle bez takových institucí, co si na banku jenom hrajou (jako např. Česká Spořitelna) a bude se držet převážně bankovního sektoru ????.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze