Multibanking je tu. Klienti MONETA Money Bank uvidí své účty u jiných bank

Multibanking je tu. Klienti MONETA Money Bank uvidí své účty u jiných bank
  • Klienti MONETA Money Bank nově mohou zobrazovat své zůstatky u jiných bank
  • Zůstatky se zobrazí v mobilní aplikaci Smart Banka
  • Mezi podporované banky patří AirBank, ČSOB a Česká spořitelna, multibankingu využijí prozatím jen majitelé smartphonů s Androidem

Hlavní výhodou takzvaného multibankingu je především pohodlí uživatelů. „Zatímco dříve se musel klient pro zjištění zůstatku na svých běžných účtech v jiných bankách přihlašovat do každého internetového nebo mobilního bankovnictví zvlášť, nyní mu stačí jedno přihlášení ve Smart Bance, a to pomocí otisku prstu, skenu obličeje nebo zadání PIN,“ vysvětlil Jakub Komenda, Digital Channel Owner MONETA Money Bank, který v bance vede digitální laboratoř pro agilní vývoj aplikace Smart Banka. Multibanking mohl vzniknout na základě směrnice o platebních službách PSD2, o které jsme vás informovali již v lednu.

Vyzkoušet multibanking ve Smart Bance nyní mohou majitelé chytrých telefonů s operačním systémem Android, přístroje značky Apple přijdou na řadu později. „V nejbližších měsících rovněž rozšíříme stávající nabídku tří bank o další finanční ústavy a zapracujeme podněty od uživatelů,“ doplnil Jakub Komenda.

Nová verze Smart Banky přináší ještě více inovací. Mezi ně patří možnost sjednat si kreditní kartu MONETA Money Bank, přičemž už následující den lze kartou platit pomocí Google Pay, dále možnost nastavit oznámení (push notifikace) pro příchozí a odchozí platby, na jedno kliknutí si stáhnout výpis z běžného účtu ve formátu .pdf nebo pracovat se Smart Bankou na tabletech iPad.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze