MONETA umožní svým klientům platit chytrými hodinkami Garmin a Fitbit

MONETA umožní svým klientům platit chytrými hodinkami Garmin a Fitbit
  • MONETA Money Bank opět rozšiřuje možnosti bezkontaktního placení v obchodech pro své klienty
  • Nově zavádí podporu pro chytré hodinky Garmin a Fitbit, respektive pro jejich platební služby Garmin Pay a Fitbit Pay

MONETA Money Bank jako první banka na tuzemském trhu vychází vstříc poptávce Čechů po snadném a pohodlném placení chytrými hodinkami. Již od 4. září mohou její klienti díky spolupráci se společností Mastercard využívat bezkontaktní platební aplikace Garmin Pay a Fitbit Pay.

„Tímto krokem rozšiřujeme naše portfolio mobilních plateb, a to v souladu s naší pozicí digitálního lídra na českém bankovním trhu. Očekáváme, že o službu v podobě bezpečného a pohodlného bezkontaktního placení v obchodech projeví zájem především lidé s aktivním životním stylem a technologičtí nadšenci“, uvedl Jan Hruška, senior manažer pro platební karty MONETA Money Bank.

Garmin Pay

Placení prostřednictvím hodinek je stejně jako v případě mobilního telefonu velmi pohodlné a rychlé. Údaje o platební kartě je nutné nejprve do hodinek zadat prostřednictvím mobilní aplikace Garmin respektive Fitbit. Následně je digitalizovaná karta uložena na chráněný čip v hodinkách. Zabezpečení dat je stejně důkladné jako v případě placení mobilem a je rovněž zajištěno osvědčenou technologií tzv. tokenizace.

„V Mastercard je bezpečnost vždy na prvním místě. Díky technologii tokenizace je zajištěno, že šestnáctimístné číslo platební karty se v chytrých hodinkách nikde nepoužívá ani neukládá a namísto něj se používá náhradní číselný kód označovaný jako „token“. Zabezpečení, uplatňované pro digitální platby, je naprosto srovnatelné s bezpečností léty ověřenou u čipových platebních karet,“ poukázal Miroslav Lukeš, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Společnost Garmin se chystá uvedení nové služby na český trh podpořit zvýhodněnou nabídkou hodinek vívoActive 3 po předložení platební karty Mastercard od MONETA Money Bank. Slevovým kódem pro její získání bude prvních šest čísel platební karty. Nabídka bude omezena skladovou kapacitou. Garmin Pay je dále dostupný klientům bank a finančních institucí na produktových řadách Forerunner 645, Fenix 5 Plus a D2 ve 23 zemích.

Platební systém Fitbit Pay je k dispozici uživatelům chytrých hodinek Fitbit Ionic a Fitbit Versa u více než sta bankovních institucí v 19 zemích světa. V brzké době budou moci tuzemští zákazníci platit také chytrým náramkem Fitbit Charge 3 Special Edition. Ten zamíří na tuzemský trh v průběhu října 2018.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze