MONETA Money Bank chce být digitálním šampionem

1
MONETA Money Bank chce být digitálním šampionem
  • MONETA plánuje i nadále vylepšovat svou aplikaci Smart Banka zjednodušením QR plateb
  • Vše bude nově probíhat přímo pomocí jednoho zařízení a přibudou i platby pomocí iMessege pro iOS
  • Potěší také možnost založení účtu čistě online do 15 minut i možnost online půjčky

MONETA Money Bank nám dnes na své tiskové konferenci představila svou vizi, dle které se chce stát digitálním šampionem a hned nám i dala pár příkladů, jak toho docílí. Páteří celé snahy má být pochopitelně vlastní aplikace Smart Banka, která si získala letos to nejvyšší ocenění jako Aplikace roku 2017. Aplikaci používá k dnešnímu dni již cca 230 tisíc uživatelů, přičemž celkově připadá na čtyři Android zařízení jedno s iOS.

MONETA Money Bank

Pojďme však k novinkám. Dalším velkým krokem je pro banku zjednodušení plateb pomocí QR kódu přes PDF. Obvykle vám kupříkladu přijde faktura s QR kódem a vy si musíte PDF vytisknout nebo otevřít na jiném zařízení a pak teprve kód naskenovat mobilem. MONETA chce, aby proběhlo vše v jednom zařízení, a proto bude možné jednoduše zvolit v možnostech při otevírání či sdílení faktury Zaplatit, vy poté jen potvrdíte platbu pinem, případně nově zavedeným otiskem prstu a máte hotovo. Dokonce ani nemusíte přecházet do aplikace Smart Banka. Stejně tak přijde i možnost placení person-to-person na iOS zařízení pomocí iMessege. Jednoduše pošlete peníze kamarádovi pouhou volbou peněz a potvrzením otiskem bez nutnosti otevřít aplikaci. Obě novinky již plnohodnotně fungují a dostanou se do provozu do konce roku. Pro zařízení s Androidem poté MONETA již pracuje na posílání peněz pomocí Facebook Messengeru, případně přes QR kód.

Aplikace Smart Banka

Dalším velký pilířem digitalizace je již funkční služba založení účtu pomocí Smart Banky čistě online během 15 minut. Stačí naskenovat dva doklady, potvrdit udaje, dostat potvrzovací SMS a poté jen pošlete pomocí účtu či debetní karty první peníze na nový účet a je hotovo. To již MONETA nějaký ten měsíc zvládá a nedávno se přidala i možnost online půjčky. Stačí mít vše jen předschválené a být klientem banky. Běžní zákazníci si tak budou moci vypůjčit do deseti minut pomocí aplikace až 100 tisíc korun na úvěr a živnostníci či malé firmy se mohou k tomu těšit nově i na kontokorent do výše 300 tisíc korun. Potěší i možnost pro všechny zákazníky půjčku bezplatně do 30 dní zrušit, pokud by se sní třeba omylem unáhlili.

Poslední novinky se týkají spíše příslibů do budoucnosti. Za 6 měsíců bychom se měli dočkat dalšího zjednodušení online půjček i pro nové klienty a všechny webové služby banky dostanou nový design. Závěrem se dočkáme další digitalizace provozního financování pro firmy a přijde i spousta nových funkcí ve Smart Bance. My jen tiše doufám, že jednou z funkcí budou i mobilní NFC platby či Android Pay, které nyní zavádí Air Bank a Komerční banka.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
moje jméno
Fakt je ten, že aplikace smarbanka od této přejmenované banky se z té naprosto, ale neprosto nejhorší aplikace vypracovali na opravdu špičku mezi konkurencí. Doposud jsem za favorita považoval svou hlavní banku FIO, ale poslední dobou trochu dost usnuli na vavřínech...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze