Česká spořitelna testuje bezkontaktní platby mobilem. Prozatím jen interně

7
Česká spořitelna testuje bezkontaktní platby mobilem. Prozatím jen interně
  • ČSOB a KB nezůstanou jedinými bankami, které nabízí bezkontaktní platby mobilem
  • Na konci tohoto roku se přidá také Česká spořitelna, která podobné platby již interně testuje
  • Koncoví zákazníci se dočkají na přelomu roku 2017 a 2018

ČSOB přišla jako první s opravdu pohodlnou možností platby mobilním telefonem. Žádné navázání na operátora není potřeba, stačí vlastnit telefon s Androidem 4.4 a vyšším a také podporou NFC (technologie HCE). K tomu stačí nainstalovat aplikaci NaNákupy a můžete začít platit. Podobné řešení nabízí již nějakou dobu také Komerční banka a nápadu se „chytila“ i Česká spořitelna, která bezkontaktní platby mobilním telefonem aktuálně testuje na vzorku svých zaměstnanců. Prozatím není možné přihlásit se do beta programu, který by nám fungování trochu více poodhalil, a to ani pro Premier klienty (Erste Premier pro bonitní klienty banky).

ČSAS

Česká spořitelna prozradila, že pro placení mobilním telefon přijde, stejně jako ČSOB a Komerční banka, s vlastní aplikací, která bude platby spravovat. NFC platby budou samozřejmě jen pro telefony s Androidem, iOS volí taktiku Apple Pay, na které si ještě musíme počkat (alternativní způsoby příliš výhodné nejsou, navíc jsou často blokovány). Klienti se mohou těšit i na další zajímavé služby, které v aplikaci (mobilní peněžence) budou.

Klienti se mohou těšit i na další zajímavé služby, které v aplikaci (mobilní peněžence) budou.

Reálné vypuštění aplikace mezi širokou veřejnost by mělo proběhnout na přelomu roku 2017 a 2018, v případě problémů o něco později.

Diskuze ke článku
kvok
No ČSOB jediná už dost dlouho není, platby přes NFC nabízí i Komerční banka.
Jirka.s
To je o ničem, mám tahat telefon z kapsy, otevírat aplikaci a přikládat nebo vytáhnout peněženku, z ní kartu a přikládat... Vždyť to vyjde na stejnou skoro. Budoucnost takového placení vidím leda na hodinkách.. Člověk může vyběhnout ven úplně bez ničeho a má u sebe peněženku, případně je na příjmu i na telefonu s dnešními hodinkami se sim. Navíc při placení hodinkami jen zmačknu jedno tlačítko a přiložim, jednodušší než tahat mobil nebo peněženku... Ale každému vyhovuje něco jiného ;-) ;-)
Rash-182
Než tu dělat chytrýho, tak by bylo lepší nejdříve načerpat nějaké informace. Nevím jak u ČSOB, ale u KB jde platit se zhasnutým displayem.
michal
na slovensku tatrabanka s tatrapay, uz nejaky ten mesiac je to super pohodlne, len vytiahnem telefon rozsvietim display prilozim a je to, kedze mam 5,5" fon a stale v ruke platim uz len telefonnom, nemusis mat ani mobilne data zapnute, nemusis otvarat appku, jedine co treba mat zapnute je nfc, takto ma vyzerat komfortna sluzba a cudujem sa ze v roku 2017 to nieje standard

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze