Android Pay už brzy v ČR, Komerční banka zahajuje testování

7
Android Pay už brzy v ČR, Komerční banka zahajuje testování
  • Komerční banka oficiálně zahajuje beta testování Android Pay v České republice
  • Podmínkou je vlastnit telefon s Androidem 4.4 a vyšším s podporou NFC
  • Oficiální start v ostrém provozu prozatím nebyl určen

Komerční banka spouští veřejné beta testování mobilních plateb skrze Android Pay. Již dříve se objevila informace, která tento směr naznačovala, nyní se informace ucelují. Komerční banka v těchto dnech rozesílá informace svým klientům, kteří již využívají (mimo jiné) službu MOJEMOBILNÍ KARTA, která funguje na stejném principu (platby HCE) jako Android Pay, respektive na principu digitalizace běžné plastové platební karty.

MOJEMOBILNÍ KARTA je však služba, která funguje pouze pro klienty KB, Android Pay bude (doufejme) spolupracovat s vícero bankovními institucemi a nabídne větší svobodu. Alternativním produktem je služba NaNákupy od ČSOB, která rovněž svoji službu vybudovala na principu HCE plateb. Na rozdíl od Komerční banky si však ČSOB připravila speciální aplikaci, skrze kterou je nutné platby provádět, Komerční banka implementovala možnost placení přímo do své aplikace Mobilní banka.

Android Pay

Další velké banky se do svého vlastního projektu nepustily, nyní už není důvod. Pokud se dohodnou s Googlem, mohou snadno nabídnout Android Pay i svým zákazníkům. Komerční banka prozatím neprozradila, kdy se dočkáme „ostrého startu“, pokud půjde vše hladce, očekáváme zahájení služby na konci tohoto roku, případně v prvních měsících roku 2018. Co se týká konkurenčního řešení Pay od Applu, prozatím nejsou známy žádné informace, které by naznačovaly brzký příchod na tuzemský trh.

Zpět ale ke Komerční bance. Pokud vás testování Android Pay zaujalo, stačí odepsat na e-mail, který v těchto dnech dostanete do vaší e-mailové schránky.

Oslovili jsme i další velké bankovní instituce, zda Android Pay zpřístupní svým zákazníkům. Informace budeme průběžně aktualizovat.

Diskuze ke článku
anonym
doufám, že bude rychle následovat i Apple pay
Řezňýk
Tak do děravého Androidu uložit maximálně tak dvacku na zmrzlinu....
Rob
No nevím jestli je jednoduší vytáhnout u kasy mobil místo kreditky. To by to muselo fungovat ze by člověk jenom prosel a stačilo mit mobil v batohu.
Petr
Nejde o to ze musis vytahnout mobil nebo kreditku, pohodli je v tom ze ji sebou nemusis mit vubec. Ja pouzivam Samsung Pay a penezenku nemusim vubec nosit. Telefon v dnesni dobe ma u sebe kazdy a skoro porad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze