Air Bank už také chystá zavedení NFC mobilních plateb

2
Air Bank už také chystá zavedení NFC mobilních plateb
  • Air Bank zavede již brzy podobně jako Komerční banka mobilní platby pomocí NFC
  • Zapotřebí bude zařízení s Androidem 4.4 nebo novějším, přičemž majitelé Apple zařízení si funkci neužijí
  • Nové podmínky pro používání platebních karet, jež zahrnují nové NFC platby, vejdou v platnost 6. prosince

Zdá se, že vody mobilního placení pomocí NFC se konečně pořádně čiří i u nás. Celé to začala Komerční banka a nyní se přidává i zelená Air Bank. Ta podle rozeslaného e-mailu nabídne svým zákazníkům NFC platby prostřednictvím své aplikace My Air do několika měsíců společně s dalšími novinkami, které mají zpříjemnit používání aplikace, patří mezi ně například spořící obálky či různé akce s výhodami.

Airbank NFC mobilní platby

Placení pomocí NFC se ovšem bude týkat očividně pouze Androidu, jelikož přímo ve zprávě stojí, že Apple nedává k NFC čipu přístup, a tudíž nebude služba pro jablečná zařízení možná. Zapotřebí bude tedy pouze jakékoli zařízení s Androidem 4.4 a vyšším, které musí mít samozřejmě i NFC. Sluší se rovněž upozornit, že Air Bank nebude využívat Android Pay jako Komerční banka.

Air Bank vydala zároveň ku příležitosti oznámení mobilních plateb také nové podmínky pro používání platebních karet, přičemž v platnost vejdou 6. prosince 2017. Do té doby mají zákazníci čas se s podmínkami pečlivě seznámit a lze očekávat, že v té době budou NFC platby snad již zpřístupněny. Zmínka o beta programu, jaký nabízí právě již v úvodu zmíněná Komerční banka, prozatím nepadla. Je však chvályhodné, že Air Bank tak rychle zareagovala a přinese do Česka tento moderní způsob platby mezi prvními.

Diskuze ke článku
J85k2
Domnívám se, že to začala ČSOB.
sdfs
Tak kdovi, kdy to AB spusti a pokud to nebude jeste do konce roku, tak rozhodne mezi prvnimi nebude, protoze nekolik bank uz NFC platby telefon ma,, nektere uz celkem hodne dlouho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze