Více než 30 tisíc klientů Air Banky aktivovalo službu placení mobilem

Více než 30 tisíc klientů Air Banky aktivovalo službu placení mobilem
  • Klienti Air Bank mohou mobilním telefonem platit již měsíc
  • Za ten si platby mobilem aktivovalo 30 tisíc klientů
  • Nejčastěji hradí nákupy v potravinách a restauračních zařízeních

Je to teprve měsíc, co klienti Air Bank mohou platit mobilním telefonem přímo prostřednictvím aplikace My Air, kterou používají i pro správu svých bankovních účtů. A už se ukazuje, že si lidé možnost platit mobilem jednoduše bez nutnosti vkládat údaje o své kartě do dalších aplikací oblíbili. Novou službu si už stihlo aktivovat přes 30 tisíc klientů. A především telefonem klienti Air Bank udělali přes 135 tisíc plateb v celkovém objemu více než 46 milionů korun. Nejčastěji se platí útrata v potravinách (40 %) a poté také v restauracích (20 %). V aplikaci My Air navíc ještě letos přibudou další novinky.

„Za jeden měsíc jsme nejen samotným počtem uživatelů, ale i uskutečněnými transakcemi a objemem plateb překonali statistiky, které některé jiné, mnohem větší banky nevykazují ani půl roku od spuštění Google Pay,“ říká Tomáš Veselý, který v Air Bank vede oddělení transakčních služeb.

Apple iPhone NFC platba

Kromě plateb mobilem v aplikaci My Air letos přibylo například přihlašování pomocí rozpoznávání tváře nebo loga obchodníků u provedených plateb, díky kterým mají klienti Air Bank lepší přehled o tom, kde utrácí. Banka brzy v mobilním bankovnictví představí i další novinky, které chystá pro letošní rok.

„Aplikaci My Air má už téměř každý druhý klient Air Bank, a nabídnout platby mobilem přímo v ní proto bylo logickou cestou. Stejným způsobem chceme našim klientům nabízet přímo v aplikaci i další služby bez toho, aby si museli stahovat další aplikace, “ dodává Tomáš Veselý.

Oslovili jsme i další banky skrze podrobnější statistiky, které přineseme ihned, jakmile dorazí vyjádření.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze