Plaťte skrze Google Pay jednoduše i na tuzemských e-shopech

Plaťte skrze Google Pay jednoduše i na tuzemských e-shopech
  • Uživatelům platební služby Google Pay se dneškem výrazně rozšiřují možnosti placení na internetu
  • Významný zpracovatel bezhotovostních transakcí Global Payments Europe totiž integroval platební metodu Google Play
  • GPE zastřešuje více než 1 100 e-shopů, nově půjde pohodlně platit tlačítkem s logem Google Play

Do Česka, Slovenska a Rumunska ve velkém přichází možnost on-line placení prostřednictvím Google Pay. Zatímco placení mobilem v obchodech pomocí této jednoduché a bezpečné platební metody si uživatelé už osvojili a oblíbili, online bylo touto metodou donedávna možné platit vesměs pouze u globálních partnerů.

Díky spolupráci s Global Payments Europe však bude nově možné přes tlačítko GPay zaplatit i na e-shopech firem, jako jsou například Datart, Dr. Max, Baťa, ČSA, Notino, PetCenter, T-Mobile, Sportisimo či Zoot. Největší výhodou řešení je úspora času. Zcela totiž odpadá nutnost pokaždé znovu vyplňovat dlouhé formuláře s platebními údaji.

Google Play

Prostřednictvím Google Pay je v tuto chvíli možné zaplatit na více než 144 tisících obchodních místech po celé České republice. Společnost Google ale dále pracuje na rozšiřování sítě svých partnerů. Nedávno například oznámila partnerství s poskytovatelem benefitů, firmou Edenred, a systém mobilních plateb do své aplikace zařadil také evropský autobusový dopravce FlixBus.

„Naši obchodníci ode dneška naleznou na své platební bráně tlačítko Google Pay, které umožní zákazníkům platbu za produkt okamžitě v případě, že mají uloženou platební kartu ve svém Google účtu,” říká Igor Žganjer, generální ředitel společnosti Global Payments. „Navíc lze jednoduše integrovat tlačítko GPay přímo na stránky eshopu a umožnit tak jednoduchou platbu za svůj produkt bez nutnosti přesměrování na platební bránu."

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze