Platební karta MasterCard byla v ČR poprvé použita jako vstupenka

Platební karta MasterCard byla v ČR poprvé použita jako vstupenka

Nedávný pražský festival Burgerfest se stal průlomovou událostí v používání platebních karet. Vůbec poprvé v Česku platební karta posloužila návštěvníkům i jako vstupenka. Originální a pohodlnou možnost k účasti na festivalu využila bezmála tisícovka návštěvníků.

Společnosti Mastercard a ČSOB jsou hlavními partnery food-kulturního festivalu Burgerfest konaného 10. a 11. září v Praze. Díky jejich zapojení se jedná o v Evropě unikátní festival tím, že u drtivé většiny obchodníků bylo možné platit mobilním telefonem. Přímo na místě budou společnosti Mastercard a ČSOB prezentovat svá platební řešení: InCard Masterpass a ČSOB NaNákupy.

TIP: MasterCard a Google spustí Android Pay ve Velké Británii

MasterCard logo 2016

Návštěvníci nalezli Mastercard s ČSOB ve společném šapitó v areálu Burgerfestu na holešovickém Výstavišti. „Spolupráce s Burgerfestem nás velice těší. Jsme rádi, že můžeme široké veřejnosti ukázat praktické využití InCard Masterpass aplikace. Zákazníci tak můžou platit pomocí své Masterpass aplikace u obchodníků přímo na terminálu,“ uvedl viceprezident Mastercard Europe pro ČR, Slovensko a Rakousko Richard Walitza. Nejnovější řadu terminálů na festival dodala firma Ingenico ve spolupráci s ČSOB. „Jako jeden z hlavních partnerů festivalu jsme dodávali na Burgerfest kromě řešení pro online vstupenky i platební terminály, které umožňovali obchodníkům evidenci elektronických i hotovostních plateb,“ říká Jan Klepiš, manažer Rozvoje obchodu z ČSOB.

Pro účastníky festivalu byla připravena řada lákadel. Návštěvníci, kteří přišli do společného šapitó s už nainstalovanou aplikací InCard Masterpass nebo ČSOB NaNákupy, dostali k zakoupenému nápoji ještě jeden zdarma. Kdo aplikaci neměl, tomu hostesky pomohli s její instalací. Hodnotné ceny, jako byl například zahradní gril, tablet nebo smartphone, pak mohli získat uživatelé s největším počtem transakcí na festivalu.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze