Equa bank spustila platby skrze Google Pay

2
Equa bank spustila platby skrze Google Pay
  • Počínaje dnešním dnes mohou klienti Equa bank platit i skrze Google Pay
  • Aktivace probíhá přímo skrze aplikaci, při placení do 500 Kč není nutné odemykat zařízení
  • Služby mohou využít klienti s telefonem vybaveným NFC a systémem Android 5.0 a vyšším

Equa bank počínaje dneškem spustila jednoduché platby prostřednictvím on-line platebního nástroje Google Pay, řadí se tak po bok MONETA Money Bank, mBank, J&T Banky a Komerční banky. K zaplacení jednoduše postačí zaregistrovat platební kartu Equa bank do mobilní aplikace Google Pay. Pohodlně platit pak můžete nejen v kamenných obchodech, v e-shopech nebo v aplikacích, ale také vybírat z bankomatů.

„Spuštění plateb Google Pay je součástí naší strategie – být předním poskytovatelem digitálního bankovnictví. Platby s Google Pay jsou jednoduché, rychlé a bezpečné. Instalace a využívání této platební metody je pro klienta zcela zdarma. Svůj účet si klient navíc může spravovat kdekoli – na webu nebo v aplikaci. Další výhodou je, že při platbě prostřednictvím Google Pay se údaje ze skutečné karty klienta nikdo nedozví a veškeré informace tak zůstávají v bezpečí,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

K tomu, aby klient mohl začít využívat platby prostřednictvím Google Pay, potřebuje pouze mobilní telefon s operačním systémem Android verze 5.0 nebo vyšší a s technologií NFC. Klient musí mít nastavený zámek obrazovky telefonu, do něj si stáhne mobilní aplikaci Google Pay a zaregistruje si v ní svou platební kartu vydanou Equa bank. Pak již může platit, a to tak, že při platbě místo své platební karty jednoduše přiloží k platebnímu terminálu svůj mobilní telefon.

Proces aktivace je snadný

Při platbách do 500 Kč postačí pouze zapnutá obrazovka mobilního telefonu (nemusí být odemknutá) a ten klient přiloží k platebnímu terminálu. Transakce ihned proběhne a klient obratem obdrží potvrzení o jejím provedení. V některých případech může být klient vyzván k odemknutí telefonu – a to z důvodu vyšší bezpečnosti. Při platbách nad 500 Kč stačí mít obrazovku telefonu odemknutou. Pokud nebude, Google Pay požádá o odemknutí.

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Dobrý den můžu potvrdit dnes vyzkoušeno a funguje naprosto bez problémů. Stačí podržet telefon u platebního terminálu obratem se zobrazí vaše platební karta pouze jako obrázek, že transakce byla úspěšná a máte zaplaceno ????
Vlasta
Dekuji moc za clanek. Snadno pochopitelne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze