Equa bank zpřístupní na konci ledna platby skrze Google Pay

5
Equa bank zpřístupní na konci ledna platby skrze Google Pay
  • Ke konci loňského roku potvrdila Equa bank blížící se podporu Google Pay
  • Nyní tuto informaci potvrzuje svým klientům, platby se zpřístupní již 29. ledna

Google Pay funguje na tuzemském trhu již od listopadu roku 2017 a od té doby se toho příliš nezměnilo, alespoň co se počtu podporovaných bank týká. Nyní se konečně blýská na lepší časy, nasazení potvrdila Equa bank a dočkají se také uživatelé banky Fio.

Equa bank

V případě Equa bank už dokonce známe i přesný termín. Banka potvrdila 29. leden, spuštění se tedy dočkáme za necelý týden. O oficiálním spuštění bude banka opět informovat své klienty skrze e-mail a mobilní aplikaci.

Aktuálně Google Pay podporuje MONETA Money Bank, J&T Banka, mBank a Komerční banka, která se z bank přidala jako poslední. Platit lze navíc i benefitní kartou Edenred. Očekává se, že stejně jako u konkurenčních bank bude v případě Equa bank potřeba jen mobilní telefon s Androidem ve verzi 4.4 a vyšší a také přítomnost NFC čipu.

Diskuze ke článku
Jakub
A CSOB a ERA asi stále nic :( Ono je to stejně v háji, že se do toho zapojují další subjekty. Tohle mělo řešit daleko rychleji Mastercart s Visou. Nemuselo být žádný Google, apple, garmin pay. Mohlo to být prostě Mastercart/Visa pay. A platit se mohlo vším, co by splnilo certifikaci na bezpečnost.
Václav Nováček
Václav Nováček
Tak tu mame 29.1. a u Equa G Pay nefunkcni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze