Přes aplikaci ČSOB NaNákupy se zaplatilo více než 100 milionů korun

1
Přes aplikaci ČSOB NaNákupy se zaplatilo více než 100 milionů korun
  • Aplikaci ČSOB NaNákupy banka spustila loni v červnu a aktivovalo si ji více než 10 000 uživatelů.
  • Pravidelně s ní platí zhruba 70 % z nich. V loňském roce bylo s aplikací ČSOB NaNákupy zaplaceno přes 100 milionů korun, průměrná výše transakce, kterou lidé platí mobilním telefonem, je přes 600 korun.

„Aplikace ČSOB NaNákupy jako první v České republice nabídla uživatelům platit u obchodníků mobilním telefonem bez ohledu na to, zda mají kartu MasterCard nebo VISA,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail. Řešení využívá virtualizace karty a je nezávislé na mobilním operátoru, což poskytuje klientovi nejvyšší komfort – není třeba žádat o novou platební kartu, ani speciální SIM kartu.

„Naším cílem je zjednodušovat klientům život, proto jsme se rozhodli pro řešení, kdy si stačí zdarma stáhnout aplikaci, službu si aktivovat a v podstatě ihned můžete začít platit mobilem. Všechny benefity svázané s kartou zůstanou samozřejmě zachovány,“ vysvětluje Petr Hutla.

ČSOB NaNákupy podporuje kreditní i debetní karty MasterCard a VISA. Mobilní peněženka, kterou ČSOB vyvinula ve spolupráci se společnostmi SIA, VISA a MasterCard využívá technologie NFC. Ne vždy lze s podobnými aplikacemi zaplatit v zahraničí, s ČSOB NaNákupy to však není problém. Výhodou je, že platit s ní lze i bez připojení na mobilní data či wi-fi, navíc všechny své karty máte v aplikaci pod jedním PINem.

ČSOB

Pro stažení aplikace NaNákupy od ČSOB stačí mít chytrý mobilní telefon s podporou NFC a operačním systémem Android 4.4 a vyšší. Aplikaci je možné zdarma stáhnout z obchodu Google Play a aktivovat pomocí aktivačního kódu vygenerovaného v internetovém bankovnictví. Poté se do aplikace automaticky nahrají všechny klientovy karty – debetní i kreditní. Pro platbu stačí v aplikaci stisknout tlačítko „Zaplatit“, zadat PIN a přiložit mobilní telefon k terminálu.

Karty nejsou fyzicky v mobilu, nelze je tedy ukradnout. Jsou chráněny PINem aplikace a také zámkem displeje mobilního telefonu, pokud ho uživatel používá. Na rozdíl od karty nebo nálepky je možné chránit PINem všechny platby, i ty do 500 korun. „Klient může být v klidu i v případě, že mu odcizí telefon. Stačí zavolat na Helpdesk a nechat zablokovat aplikaci, není třeba blokovat jednotlivé karty. Na aplikaci ČSOB NaNákupy se navíc vztahuje ČSOB Pojištění ztráty a krádeže karty i Pojištění internetových rizik. Peníze našich klientů tak nemohou být více v bezpečí,“ uzavírá Miloš Minčič z ČSOB.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
NFC fanda
A otisku prstu namísto zadávání mPIN, jak je vidět na obrázku, se prosím dočkáme kdy?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze