Apple zřejmě zpřístupní NFC čip v iPhonu pro širší využití

Apple zřejmě zpřístupní NFC čip v iPhonu pro širší využití
  • Aplikace třetích stran mají přístup k NFC čipu v iPhonech prozatím jen omezený
  • Apple prý na nadcházející konferenci WWDC zpřístupní NFC v iPhonech pro širší využití
  • Díky tomu by mohli majitelé využít iPhone například jako přístupovou kartu

I když už v roce 2017 Apple částečně zpřístupnil čip NFC pro aplikace třetích stran (CoreNFC framework), stále se jedná o velice omezený typ přístupu. Aby mohla aplikace s NFC čipem komunikovat, je zapotřebí, aby byl telefon aktivní a aplikace spuštěná, což eliminuje snad všechny možnosti využití. Tomu by však měl být konec, Apple by už na nadcházející konferenci WWDC měl uvolnit NFC čip pro širší využití, které bude uživatelsky o poznání komfortnější.

Apple iPhone NFC platba

Zaměstnanci Applu prý již nyní testují iPhony, které mají zpřístupněný NFC čip sloužící jako přístupová karta do objektu Apple Park, tedy nového sídla Applu. Nabízí se pochopitelně další využití, například v hotelech a dalších objektech, kde se již dnes standardně používá čipová karta jako autorizační prostředek.

Prozatím není jisté, zda Apple zpřístupní NFC čip v iPhonech do takové míry, aby se toho mohly chytit například bankovní instituce, které vyvíjí vlastní aplikace pro bezkontaktní platby. Je asi jasné, že Google Pay na iPhonech nebude, to však neznamená, že by placení nemuselo fungovat například u bank, jako je Air Bank či ČSOB, které pro platby mobilem využívají vlastní aplikaci. Zda je tento předpoklad reálný, se dozvíme již příští týden, kdy Apple na konferenci WWDC 2018 odhalí podobu iOS 12 a dalších systémů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze