Rybička doplavala. Česká spořitelna musela stáhnout aplikaci Saifu pro NFC platby

Rybička doplavala. Česká spořitelna musela stáhnout aplikaci Saifu pro NFC platby
  • Česká spořitelna musela z Obchodu Play odstranit aplikaci Saifu pro bezkontaktní platby
  • Porušila totiž ochrannou známku Saifu
  • Pro klienty, kteří již aplikaci mají, se prozatím nic nemění a mohou platit dále

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že Česká spořitelna uvolnila aplikaci Saifu pro bezkontaktní platby skrze NFC, a to samozřejmě pro uživatele Androidu. Aplikace s mírně infantilní rybičkou ale musela z Obchodu Play zmizet, protože svým názvem porušovala ochrannou známku společnosti Paymaster a.s. Ta o zápis obchodní značky požádala již letos v únoru.

Saifu

„Aplikaci Saifu není v tuto chvíli možné stáhnout z online obchodu Google Play. Hlavním důvodem je shoda názvu aplikace s názvem služby jiného subjektu. Usilujeme o to, aby aplikace pro mobilní platby byla co v nejkratší době umístěna zpět do online obchodu Google Play. Všem klientům, kteří si nyní nemohou aplikaci stáhnout, se velice omlouváme. Uživatelé, kteří mají aplikaci Saifu nainstalovanou na svém mobilním zařízení, s ní mohou bez problémů platit i nadále,“ uvádí Česká spořitelna.

Česká spořitelna musela okamžitě zareagovat a aplikaci stáhnout. Nyní musí vymyslet nový název, případně uspíšit plány pro integraci bezkontaktních plateb přímo do aplikace George, což bylo i tak v plánu postupem času. O stažení aplikace požádali přímo zástupci Paymaster a.s., ti nevylučují i další právní kroky, respektive žalobu za porušení ochranné známky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze