Přivítejte Google Pay. Sjednotí platební možnosti od Googlu

2
Přivítejte Google Pay. Sjednotí platební možnosti od Googlu
  • Google vcelku nečekaně sjednocuje své platební možnosti
  • Nová aplikace Google Pay pohltí platby Android Pay a peněženku Google Wallet
  • Sloučení služeb bude probíhat postupně v následujících týdnech

Není to tak dávno, co se u nás spustila platební možnost Android Pay, která umožní platit chytrým telefonem s technologií NFC na všech bezkontaktních terminálech. Na Android Pay bychom si však neměli příliš zvykat, v následujících týdnech dorazí aktualizace, která přejmenuje službu na Google Pay. Kromě přejmenování dojde i ke sloučení platebních možností a pohlcena bude i „digitální“ peněženka Google Wallet. Google svůj záměr oznámil na svém blogu.

Prozatím není jasné, jestli se sjednocení dočkají i tuzemští uživatelé, protože peněženka Google Wallet na našem trhu oficiálně dostupná není. Aby byla nová aplikace co možná nejpřehlednější, bude se skrze Google Pay platit také v rámci Obchodu Play a v dalších podobných aplikacích, kde je k dispozici placený obsah. Záleží samozřejmě také na integraci obchodníků, kteří budou chtít svým zákazníkům dopřát novou platební možnost.

Google Play

Google Pay jde tak přímo proti Apple Pay, které podobné možnosti kombinuje již delší dobu. I v rámci Apple Pay jde totiž platit na internetu, v obchodech, případně ve speciálních aplikacích, které nabízí placený obsah či klasické zboží. I v případě Google Pay jde především o zjednodušení platebního procesu – jedny údaje o platební kartě a vašem účtu budou dostupné pro různé obchodníky.

To, že daný obchod či terminál podporuje platby skrze Google Pay poznáte podle barevného loga G, které symbolizuje Google Pay. Někteří významní partneři tento způsob platby již zavedli, konkrétně se jedná o Airbnb, Dice, Fandango, HungryHouse a Instacart. Do budoucna se bude počet obchodníků rozrůstat, Google plánuje i speciální slevy a výhody pro uživatele Google Pay.

Zdroj: techcrunch.com, theverge.com, blog.googl

Diskuze ke článku
Janek
To bude zajímavé zejména ve vztahu k bankám a účtům klientů, protože bezpečnost bankovních transakcí má vysokou prioritu. Umí to Google pay?
Google pay = nebožka Android pay (+ další platební služby). Takže ano, bezpečnost zajištěna

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze