Nové iPhony umí číst NFC tagy bez nutnosti otevírat aplikaci

Nové iPhony umí číst NFC tagy bez nutnosti otevírat aplikaci
  • Nejnovější iPhony Xs, Xs Max a Xr umí číst NFC tagy bez nutnosti otevírat aplikaci
  • Stačí telefon přiblížit k NFC štítku, okamžitě se objeví notifikace, se kterou lze dále pracovat
  • K čtení tagů je nutné, aby byl aktivní displej

Nejnovější iPhony (Xs, Xs Max a Xr) umí nově číst NFC tagy bez nutnosti otevírat jakoukoli aplikaci pro čtení NFC štítků. Pokud je telefon v aktivním režimu (má zapnutý displej), NFC štítek se automaticky načte, jakmile uživatel telefon ke štítku přiblíží. Informuje ho o tom notifikace, která umožní otevřít příslušnou aplikaci. Štítky umí číst i starší modely, (a to již od verze iOS 11), ovšem ne automaticky, vždy je nutné otevřít separátní aplikaci.

Apple deklaruje bezpečnost. Pokud se ke štítku přiblížíte s iPhonem s vypnutým displejem, nic se nestane. Stejně tak to funguje například i v letovém režimu, pokud je iPhone uzamknutý, telefon nejdříve požádá o odemknutí (skrze FaceID nebo pomocí PIN kódu).

Nové iPhony umí číst všechny běžné tagy, tedy například ty v muzeích, případně speciální vizitky s NFC tagem. Zaměstnanci Applu pak se pak mohou svými iPhony autorizovat v rámci Apple Parku. Na možnost placení skrze Apple Pay si však tuzemští zákazníci stále musí počkat, i když díky Revolutu by se mohl tento styl placení objevit již velice brzy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze