Apple Pay u ČSOB jen tak nebude. Jak jsou na tom další banky?

8
Apple Pay u ČSOB jen tak nebude. Jak jsou na tom další banky?
  • Spekulace o spuštění Apple Pay v České republice neustávají
  • První banky by měly Apple Pay spustit již během pár týdnů, ČSOB mezi nimi však nebude
  • Předběžně se počítá s posledním čtvrtletím roku 2019
  • Konkurenční banky chtějí Apple Pay spustit již v březnu, vše záleží na jednáních s Applem

Pokud stejně jako další uživatelé iOS/watchOS čekáte na spuštění Apple Pay a zároveň je vaší hlavní bankou ČSOB, zřejmě pro vás nemáme dobré zprávy. Dle posledního vyjádření chystá ČSOB Apple Pay až na poslední čtvrtletí roku 2019, mezi prvními bankami podporující tuto platební službu tak ČSOB nebude. Ve stejný termín banka spustí také Google Pay, aktuálně se spoléhá na své řešení v podobě aplikace NaNákupy.

V posledních týdnech se objevují nové a nové informace o spuštění. Apple Pay si nechce nechat uniknout žádná velká banka, jednání s Applem trvá několik let. Banky jsou prozatím spíše skoupé na slovo, brzké nasazení však slibuje MONETA Money Bank, Česká spořitelna, Fio banka, mBank, Air Bank a Komerční banka. Alespoň u části těchto bank by se klienti mohli dočkat Apple Pay již v průběhu března. Mimo bankovní instituce by se měli dočkat i klienti platební aplikace Twisto, která umožňuje snadné placení on-line a od minulého roku nabízí také platební kartu a platební náramek. Přidat by se mohl i Revolut, který se soustředí na výhodnou směnu zahraničních měn.

Zpřístupnění Apple Pay slibuje také Equa bank, která teprve včera spustila platby skrze Google Pay. Pokud půjde vše dle plánu, dočkají se klienti Apple Pay ještě v první polovině letošního roku.

I když se zdá, že banky spuštění služby záměrně protahují, pravda je trochu jinde. Jednání s Applem bylo vždy komplikované a banky musí přistoupit na podmínky Applu, který si z každé platby bere malou část ve formě poplatků pro sebe. Připomeňme si, že Apple Pay funguje v USA již od roku 2014 a platit bude možné jakýmkoli iPhonem s NFC a samozřejmě chytrými hodinkami Apple Watch.

Diskuze ke článku
Petr
A ted sazka. Kolik stihneme do Brezna jeste vydat clanku s domnenkami o Apple Pay? :)
Vojta
CSOB je dinosaurus, s googlem na tom neni o nic lepe. Porad si stoji za svou aplikaci, která je tak inteligentní, že každý druhý update má za následek vymazání všech dat a potřebu nového nastavování, které je asi tak přívětivé, jako násada smetáku v konečníku.
Ale asi jsem dinosaurus i já sám, přehodit peníze do nějaké mladé progresivní pseudobanky se bojím...
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Některé banky ze seznamu chtějí podporovat Apple Pay, když ještě nepodporují Google Pay?
Mirek
Jednoducha obrana - zmena banky. Kdo chce kam, pomozmemu tam.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze