Česká platební aplikace Twisto zažila nejúspěšnější rok ve své historii

5
Česká platební aplikace Twisto zažila nejúspěšnější rok ve své historii
  • Do pěti let chce mít Twisto v regionu střední a východní Evropy dva miliony zákazníků
  • Uživatelé si budou moci přes Twisto sjednat například operativní leasing auta i se pojistit

České platební aplikaci Twisto se v loňském roce podařilo realizovat 1,34 milionu transakcí v celkové hodnotě 952 milionů korun, a to především díky zapojení významných e-shopů a úspěchu platební karty a náramku. Úspěšný růst se však plánuje i letos. Tým Michala Šmídy, zakladatele a CEO společnosti, chystá hned několik novinek. Mezi ně bude patřit i možnost platit mobilními telefony, spuštění debetních plateb a představení přehledného nástroje pro správu osobních financí. Twisto uživatelům rovněž umožní rozložit větší platby do tří až dvanácti plateb.

Twisto

Loňský rok byl pro Twisto přelomový. Vedle necelé miliardy v obratu se nám podařilo navázat spolupráci s řadou velkých e-shopů, rostl počet zákazníků s kartou a také jsme představili novinky, které našim zákazníkům šetří peníze a zjednodušují denní platby. Dosažený úspěch v nás probouzí velká očekávání a nabíjí nás energií do dalších let, kdy chceme růst stejně rychle. V kombinaci s produktovými plány chceme úspěch využít k rychlejší expanzi do dalších evropských zemí, o čemž již nyní jednáme s řadou významných světových investičních fondů,“ komentuje Michal Šmída.

Ambiciozní plány má aplikace Twisto i do budoucna. V rámci vize 2020+ si dala za cíl vystavět platformu, která umožní řešit všechny finance, investice, spoření, pojistné produkty a služby ve Twisto aplikaci. „Neplatím za mobilní telefon moc? Twisto ti to jednoho dne řekne, protože budeme znát data z plateb ostatních a budeme moci relevantně doporučit nejlepší nabídky na trhu. Naší ambicí je také doporučit našim zákazníkům možnosti spoření na základě znalosti jejich výdajů. Přes Twisto si budu moci sjednat třeba operativní leasing auta nebo se pojistit. Chceme vybudovat evropskou super appku,“ popisuje vizi Šmída. Do pěti let chce mít v regionu střední a východní Evropy dva miliony zákazníků.

Diskuze ke článku
F
Objektivně musím říct, že Twisto je skvělá služba. Využívám tak často, jak to jde. Ať se daří.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Taky jakou má historii? Jenom tenhle jeden rok, ne? :D :D
Jirka
Hmm, ale proč další kreditka? Nic jiného to v zásadě není.
Mio
Dá sa platiť pomocou NFC v smartfóne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze