Mall Group spojuje síly s ČSOB kvůli Mall Pay a chystá platební kartu

3
Mall Group spojuje síly s ČSOB kvůli Mall Pay a chystá platební kartu
  • Skupina ČSOB a Mall Group vytvářejí společný podnik pod názvem MallPay
  • Svým podpisem to potvrdili generální ředitel a předseda představenstva ČSOB John Hollows a Jakub Havrlant, CEO a spolumajitel Mall Group
  • Společný podnik má na strmě rostoucím trhu e-commerce uspokojit komplexní potřeby stále náročnějších zákazníků
  • Mall Pay již nyní nabízí odloženou platbu při online nakupování a po vstupu ČSOB bude v nákupním košíku postupně nabízet zákazníkům e-shopů financování, pojištění a investice
  • ČSOB bude služby Mall Pay integrovat do své platební brány
  • V budoucnu se chystá i platební karta, aplikace do mobilu nebo věrnostní program odměn

Skupina ČSOB a Mall Group chtějí nabízet finanční služby ušité na míru online prostředí, a zpříjemnit tak lidem nakupování na internetu, jak se uvádí na csob.cz. Na poli e-commerce jde o revoluční spolupráci mezi největší českou internetovou nákupní galerií a jednou z nejvýznamnějších českých bank. Mall Pay tím zásadně rozvíjí stávající spolupráci, která doposud obnášela stejnojmennou službu odložené platby. Ta umožňuje posunout datum platby nákupu a zaplatit zboží až po jeho vyzkoušení nebo rozbalení. V současné době je služba nabízena u celkem 12 e-shopů na českém trhu včetně Mall.cz. ČSOB je garantem bezpečného online placení.


Oblast e-commerce je pro ČSOB velmi důležitá, v oblasti online placení jsme lídrem na trhu. Úzce spolupracujeme s e-shopy a přinášíme jim bezpečná platební řešení, a to nejen pro naše klienty, ale pro všechny internetové zákazníky. MallPay znamená zvýšení přidané hodnoty jak pro všechny nakupující, tak pro samotné e-shopy, které získají řadu služeb souvisejících s nakupováním pro sebe i své klienty jednou jednoduchou integrací,“ říká Michaela Lhotková, výkonná ředitelka ČSOB pro platební řešení, spotřebitelské financování, otevřené bankopojištění a inovace.

Stavíme na svých zkušenostech z prostředí online nakupování. První rok cílíme na českém trhu zhruba na 50 až 60 tisíc zákazníků. Naše služby chystáme rozšířit například o účet na míru pro naše zákazníky, platební kartu a aplikaci do mobilu nebo věrnostní program odměn. Mall Pay dále umožní nákupy na internetu prostřednictvím ČSOB pojistit proti poškození, zcizení a ztrátě a umožní prodloužení záruky. V horizontu dalšího roku bude nakupujícím nabídnuta možnost půjčky Mall Pay,“ uvádí Adam Kolesa, CEO Mall Pay.

Mall Pay

Mall Pay vznikla jako dceřiná společnost Mall Group a od samého začátku přirozeným způsobem dotváří komplex služeb, které Mall svým zákazníkům nabízí. Kapitálovou účast ČSOB ve společném podniku musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Společný podnik Mall Pay by tak měl podle předpokladů začít fungovat od posledního letošního čtvrtletí.

Trh e-commerce v ČR strmě roste. V roce 2018 se tržby internetových obchodů podle Heureka.cz a APEK meziročně zvýšily o 17 procent na 135 miliard Kč a počet online transakcí narostl o 56 procent. Podíl e-shopů na maloobchodních tržbách se rozšířil již na 11,4 procenta, vyplývá ze statistik.

Diskuze ke článku
F
"...V budoucnu se chystá i platební karta, aplikace do mobilu..."

Jaké "v budoucnu"?... Tímto měli začít...
xx
je to byvaly Lymet z dilny homecredit
MiSTA
ČSOB. Ty jitrnice nemají ani Google pay a jejich apk NaNákupy má hodnocení 2,4 hvězdy. Nejsou schopni ani opravit dobíjení Cool karty několik měsíců. To si Mall pěkně naběhl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze