Xperia SmartTags od Sony: jak fungují? (video)

Sony ke svým novým telefonům Xperia nabízí také příslušenství Xperia Smart Tags, barevné NFC tagy umožňující přepínání různých funkcí telefonu. Jak v praxi fungují? Podívejte se na video.

Sony v roce 2012 představilo čtveřici nových telefonů Xperia, z nichž tři modely (Xperia S, Xperia P a Xperia sola) mají NFC. Výrobce v souvislosti s tím přichystal příslušenství Xperia SmartTags, které bude samostatně prodávat. V balení naleznete čtyři barevné NFC tagy, které si můžete za pomoci aplikace v telefonu jednoduše naprogramovat na aktivaci či deaktivaci určitých funkcí. Po nastoupení do auta tak stačí telefon k tagu přiložit a aktivuje se vám GPS, Bluetooth pro připojení sluchátka, spustí se mapová aplikace a podobně. Podobně si lze například naprogramovat noční tag, kterého se před spaním telefonem dotknout a automaticky se vám vypnou zvuky, nastaví budík či deatkivují zvolené funkce.

Sony Xperia SmartTags Sony Xperia SmartTags a Sony Xperia S

Podívejte se, jak Xperia SmartTags v praxi fungují. Na videu vám ukážeme funkce aplikace a co vše lze nastavit. Demo jsme natočili na MWC 2012 v Barceloně.

Sony Xperia SmartTags

Diskuze ke článku
Jirka
Doufám,že nebude dlouho trvat a i ostatní výrobci udělají ke svým telefonům s NFC něco podobného.Možná by se dalo použít i SmartTags.Na XDA jsou profíci :-)
Petr K.
Dobrý den,
jenom bych se chtěl zeptat (asi budu vypadat nemožně) jak mám ty Tagy vůbec rozchodit. Dostal jsem 2 jako příslušenství k Xperii P, takže LiveWare tam je, ale když přiložím mobil k tagu tak se nic nestane (mobil vůbec na tag nereaguje).
Děkuji za radu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze