NFC příslušenstvím již svůj Android neodemknete, Google změnil plány

2
NFC příslušenstvím již svůj Android neodemknete, Google změnil plány
  • Google přehodnocuje styl zabezpečení a ruší možnost odemykání pomocí NFC příslušenství
  • To umožňovalo ponechat telefon odemknutý bez nutnosti zadávat kód
  • Odemknutí tímto způsobem přestalo fungovat bez většího upozornění

Svůj smartphone nebo tablet s Androidem můžete zabezpečit poměrně rozsáhlým výčtem bezpečnostních prvků. Mezi ty základní patří PIN, gesto, Knock (LG) a dále také rozpoznání obličeje, 3D skener obličeje, čtečka otisků a další. Méně využívaným stylem zabezpečení bylo odemknutí pomocí NFC příslušenství (tedy funkce NFC Smart Unlock). Pokud jste tento způsob využívali, jistě jste zpozorovali, že delší dobu tato možnost nefunguje. Bohužel nejde o chybu v dané verzi operačního systému, ale o rozhodnutí amerického giganta.

Google se vyjádřil, že tento způsob zabezpečení je již zastaralý a dávno jej nahradilo řešení, které splňuje aktuální bezpečnostní standardy – například čtečka otisků prstů, která pronikla i do nižší střední třídy. Zamrzí snad jen fakt, že Google o svém plánu neinformoval dopředu, funkci zkrátka znepřístupnil a na vyjádření se muselo počkat až do doby, kdy se jeden ze zklamaných uživatelů obrátil přímo na Google.

NFC Smart Unlock

Pokud jste plánovali pořízení například chytrého NFC prstenu či dalšího příslušenství, se kterým funkce NFC Smart Unlock dávala největší smysl, měli byste svůj plán přehodnotit. Nezdá se, že by Google v budoucnu funkci opět zpřístupnil.

Zdroj: betanews.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Jiří
Využití bych viděl ve firemní sféře při načítání služebního průkazu. Jako taková pomsta IT oddělení na přání managementu. Škoda, že ruší fungující věc...
Tonda
Zde v návodu od Google se stále ještě píše o odemčení NFC. Asi na to zapomněli :-)
https://support.google.com/nexus/answer/6093922?hl=cs

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze