T-Mobile a ČSOB chystají svůj pilot NFC plateb mobilem

3

Trio T-Mobile, ČSOB a MasterCard chystají na přelomu srpna a září spuštění pilotního projektu placení mobilním telefonem přes NFC. Telefónice O2 a GE Money Bank tak přibude konkurence, i tak se ale i nadále počítá s jednotným projektem CzechWallet, na kterém se budou účastnit všichni operátoři.

Jak nám i tisková mluvčí T-Mobile Martina Kemrová potvrdila, růžový operátor chystá start bezkontaktních NFC plateb pomocí mobilního telefonu, a to ve spolupráci s ČSOB a MasterCard. Bude se jednat o jakýsi pilotní projekt, ve kterém si T-Mobile vyzkouší implementaci služeb na NFC SIM kartu a vůbec celé technické řešení předtím, než bude spuštěn projekt CzechWallet, tedy jednotná NFC peněženka, na které se budou podílet všichni operátoři a řada bank a dalších subjektů. Spuštění pilotního projektu tedy není žádným překvapením a je logické, že si operátor chce vše vyzkoušet. Důležitá bude například odezva zákazníků a způsob propagace.

ČSOB logo T-Mobile logo

Dosud je možno bezkontaktně platit telefonem přes NFC pouze u Telefónicy O2, která už před rokem testovala bezkontaktní platby v podobném pilotu s Komerční bankou, od nového roku už v ostrém provozu probíhá probíhá spolupráce s GE Money Bank. Vodafone je naopak v této oblasti neaktivní a žádný podobný projekt nepřinesl, ani jej zřejmě v nejbližší době nechystá.

T-Mobile NFC MyWallet

Pilotní projekt bude zahájen na přelomu srpna a září, kdy T-Mobile a ČSOB sdělí více informací. Mnoho novinek chystá také O2, a to nejen na poli rozšiřování počtu NFC telefonů podporujících placení. Podzim tak bude zřejmě patřit výraznému rozšiřování NFC plateb v České republice.

Diskuze ke článku
To jsou pořád kecy který čtu už rok.T-Mobile pořád a pořád chystá a připravuje a zatím připravil a přichystal leda tak h.....o.
V Polsku to dávno jede tak nechápu co je do pr.....ele u nás pořád za problém.
gerfgtgrrg
Musím souhlasit T-Mobile jen slibuje ale nic se neděje. 7.8.13 vyšel tento článek na konci srpna se nic nedělo. Je 7.10.2013 dva měsíce od informace a opět nic. Myslím si o tom svý. Mají plnou prdel kecu ale skutek útek
roman
souhlasím akorát kupa kecu a nic , na co si pak kupujeme nove drahé telefony ?? akorád na hovno chci to využívat a nemohu vodafon ten je pozadu už dlouho a asi to jen tak nebude jiné prostě kreténi jak v bankách tak u operátoru takovej problém to není to technicky zabezpečit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze