Sodexo umožní platit stravenkami i skrze mobilní telefon s NFC čipem

Sodexo umožní platit stravenkami i skrze mobilní telefon s NFC čipem
  • Stravenky již nemusí být pouhé papírové kartičky, což dokazuje Sodexo
  • Po digitalizaci stravenek a platbě stravenkovou kartou přichází další novinka
  • Platit půjde i mobilním telefonem s operačním systémem Android a podporou NFC

Sodexo Benefity se pustilo naplno do digitalizace nabízených služeb a jako první ve svém oboru přichází s možností platit na platebních terminálech v partnerských provozovnách prostřednictvím mobilního telefonu. Všichni držitelé karetních produktů společnosti Sodexo mohou od tohoto týdne vyzkoušet nejmodernější technologie při placení u smluvních partnerů.

Terminálů, na nichž je možno uplatnit mobilní platby, je po celé České republice více než 160 tisíc, z toho je 90 % vybaveno NFC technologií. Novou aplikaci může využít každý, jemuž zaměstnavatel poskytuje některý z karetních benefitů od Sodexo, to platí pro digitalizované stravenky i karty pro čerpání volnočasových benefitů. Platební karty pak může nahradit právě unikátní aplikací v mobilním telefonu. Stačí vlastnit jakýkoliv smartphone s operačním systémem Android a s technologií NFC, na který se stáhne aplikace Sodexo Mobilní platba z Google Play. Sodexo funguje na stejném principu jako Komerční banka a ČSOB s aplikací NaNákupy.

Sodexo Mobilní Platba

„Platba mobilním telefonem v našich partnerských restauracích, sportovních a zábavních centrech a na mnoha dalších místech je uživatelsky velmi přívětivá. Před první platbou je třeba registrovat se v Osobním účtu a mít aktivovanou kartu. Poté si uživatel stáhne samotnou aplikaci a zaregistruje svou benefitovou kartu od Sodexo. Registrace karty proběhne okamžitě. Pak už postačí jen přiložit telefon k terminálu a máte zaplaceno. Přístup k platbě mobilem je chráněn PINem. Nejlepší na tom všem je, že takto zaplatíte už na více než 15 tisících míst našich smluvních partnerů,“ říká Daniel Čapek, generální ředitel Sodexo Benefity.

Posun od papírových poukázek a klasických stravenek k moderním technologiím snižuje administrativní zátěž firem i akceptujících partnerů a zaměstnancům nabízí dokonalý přehled o čerpání benefitů. K tomu slouží také mobilní aplikace Sodexo Osobní účet, která v těchto dnech prošla výrazným vylepšením a umožňuje držitelům karet dokonalý přehled a správu účtů. Uživatelé tam naleznou své zůstatky, přehled transakcí i stav karty, kartu v telefonu mohou také zablokovat či naopak odblokovat nebo resetovat svůj PIN.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze