Revolut zpřístupňuje Fitbit i Garmin Pay a karty VISA nahrazuje Mastercardem

2
Revolut zpřístupňuje Fitbit i Garmin Pay a karty VISA nahrazuje Mastercardem
  • Britský fitnech startup Revolut zpřístupňuje přidání své karty pro použití s Fitbit i Garmin Pay
  • Potěší také možnost přidat si virtuální kartu Mastercard pro platby skrze Google Pay

Platby Fitbit a Garmin Pay nově zpřístupňuje také britský fintech Revolut, doposud jste hodinkami a náramky od Fitbitu a Garminu mohli platit pouze u Komerční banky a MONETY. Revolut je tak třetí možností, kterou mohou našinci využít. Do Fibit i Garmin Pay lze přidat pouze karty Mastercard, které jsou od druhé poloviny loňského roku distribuovány i v rámci tarifu zdarma, tedy bez poplatků. Do té doby se k bezplatným účtům vydávaly karty VISA, které se však v průběhu času neosvědčily.

Karty Mastercard lze bez problému přidat i do Google Pay, a to jak ty plastové, tak virtuální, které si lze u Revolutu zřídit zdarma (jedna karta zdarma v případě bezplatného tarifu).

Možnosti bezkontaktních NFC plateb v ČR


Apple Pay                 Google Pay                          Vlastní řešení (Android)            Fitbit/Garmin Pay
MONETA Money Bank ×
Komerční banka ×
Česká spořitelna (VISA) × (Poketka) ×
mBank × ×
Equa banka × (plánuje) × ×
Air Bank × (My Air) ×
ČSOB × (plánuje) × (plánuje) (NaNákupy) ×
J&T Banka × ×
Twisto × (plánuje) × ×
Revolut × (plánuje) (Mastercard) × (Mastercard)
Edenred × ×
Sodexo × × (Mobilní platba) ×

Jedno upozornění si však i přesto neodpustíme. Virtuální karty od Revolutu nemají PIN kód, jsou totiž určené pro platby na internetu. Pokud si takovou kartu přidáte do Google Pay a výrobou starší terminál vás požádá o PIN, nebudete moci zaplatit. Vyplatí se tedy nahrát i jiný platební způsob, případně klasickou plastovou kartu, která je již kódem PIN „vybavena“.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Lze si nechat mojí VISA kartu nějak vyměnit za Mastercard? Přijde mi to nefér jako věrný zákazník, který používá Revolut od prvního dne v ČR, a dostal jsem VISu, že ostatním teď dávají Mastercard, která nabízí plno výhod navíc.
František M.
Moje zkušenost: Podle odpovědi od Revolut je jediná možná nová karta pro náš region VISA. Mám VISA od Revolut řeším, že ji nemohu použít pro Garmin pay. Support mi odpověděl, že dělají všechno proto, aby bylo možné VISU do Garmin pay přidat, ale to je vše, výměnu mi neumožňují. V aplikaci při vytváření nové karty vidím jediný typ pro novou kartu opět VISA. Takže mohu jen čekat, než to časem rozchodí nebo se rozhodnou opět pro Mastercard.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze