Revolut oficiálně vstoupil na tuzemský trh. Láká na výhodné nákupy ze zahraničí

Revolut oficiálně vstoupil na tuzemský trh. Láká na výhodné nákupy ze zahraničí
  • Britský finanční startup oficiálně vstupuje na tuzemský trh, měnu dokáže konverzovat i v rámci české koruny
  • Startup je oblíben především díky minimálním poplatkům ve srovnání s tradičními bankovními institucemi
  • Stačí si zařídit účet, který dobijete požadovanou částkou, platební kartu získá zájemce zdarma

Pokud často nakupujete v zahraničí v různých měnách, určitě jste již narazili na problém s konverzí měn. Tradiční banky si účtují nemalé poplatky, vzhledem k tomu se nákup může nepříjemně prodražit. Většinou tedy nestačí přepočíst si danou částku na koruny, další poplatky jsou účtovány kvůli nevýhodným kurzům běžných bank. Právě tomu chtěl zamezit britský finanční startup Revolut, který konečně dorazil také do České republiky.

Celé to funguje poměrně jednoduše. U Revolutu si zřídíte účet a dobijete si virtuální peněženku. Následně získáte platební kartu zdarma, kterou hradíte své nákupy. Pro získání platební karty je nutné dobít svůj účet částkou minimálně 300 Kč, akce je platná do konce měsíce. Poštovné však vyjde na 99 Kč. Díky minimálním poplatkům je výsledná částka za danou objednávku téměř vždy nižší, než kdybyste platbu provedli v rámci své běžné tuzemské banky. To vše díky výhodnějším kurzům, které Revolut dokáže zprostředkovat.

Revolut

Nakupovat samozřejmě můžete i přímo z peněženky on-line, platební karta je jen doplněk. S platební kartou však můžete snadno hradit své nákupy i v kamenných prodejnách. Kartou lze navíc vybírat také hotovost z bankomatů – jak v ČR, tak v zahraničí.

V České republice vlastní Revolut účet již 30 tisíc lidí, do konce roku chce Revolut pokořit hranici 100 tisíc registrovaných členů. Globálně Revolut oslovil více než 2 miliony zákazníků, přičemž většina z nich používá účet jako primární. Registrovat se můžete přímo na stránkách společnosti.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze