Registrace do Apple Pay předčily očekávání, počítají se na desítky tisíc

16
Registrace do Apple Pay předčily očekávání, počítají se na desítky tisíc
  • Apple Pay je v Česku funkční více než 24 hodin, a tak je na čase sumarizace
  • O platby skrze iPhony je obrovský zájem, což potvrzují dosavadní čísla
  • Dle aktuálně dostupných informací byli nejaktivnější klienti Air Bank a České spořitelny, skvěle si vedlo i Twisto

O všem důležitém ve spojitosti s Apple Pay jsme vás informovali už od včerejšího rána a v průběhu dne jsme pro vás články aktualizovali. Nyní je na řadě sumarizace.

Jak už víme, Apple Pay podporuje 8 institucí. Kromě České spořitelny, mBank, Air Bank, Komerční banky, MONETA Money Bank a J&T Banky se zapojily také dva nebankovní subjekty – platební aplikace Twisto a poskytovatel benefitů Edenred. Pokud účast srovnáme s Google Pay (dříve Android Pay), který odstartoval v listopadu 2017, je na tom Apple Pay podstatně lépe. V den spuštění Android Pay se přidaly jen tři banky. Nutno podotknout, že další brzy následovaly.

Počet registrací Apple Pay Útrata
Česká spořitelna 20 000 2 500 000 Kč
mBank 7 000 1 500 000 Kč
Air Bank 27 000 více než 5 000 000 Kč
Komerční banka 17 500 3 700 000 Kč
J&T Banka 15 % registrovaných platebních karet v systému ?
MONETA Money Bank na data čekáme na data čekáme
Twisto 2 500 více než 1 250 000 korun
Edenred 4 000 na data čekáme

A zájem? Veliký... Začít můžeme Twistem, které je skvělou alternativou pro ty z vás, kteří nemají štěstí na podporovanou banku a chtějí si platby skrze Apple Pay vyzkoušet.

Twisto

Začneme včerejším dnem, kdy byly platby skrze Apple Pay zpřístupněny. 12 % majitelů Twisto účtů s mobilními telefony Apple si přidalo Twisto kartu do Apple Wallet. Jednalo se celkově o 2 050 zákazníků. Platbu mobilním telefonem či chytrými hodinkami provedlo do včerejší šesté hodiny odpolední 948 zákazníků, což je necelá polovina těch, kteří si Twisto kartu přidali do Apple Wallet. K osmnácté hodině odpolední zaznamenalo Twisto skoro 1 500 nově registrovaných zákazníků, jejichž banka Apple Pay nepodporuje.

Apple Pay

Twisto zaslalo statistiky i dnes, tedy ve středu, proto přidáme nová čísla. 15 % majitelů Twisto účtů s mobilními telefony Apple si přidalo Twisto kartu do Apple Wallet (nárůst 3 %). Jedná se celkově o 2 500 zákazníků. Platbu mobilním telefonem či chytrými hodinkami provedlo do středy 20.2. do 11 hodiny 1 362 zákazníků, což je více než polovina těch, kteří si Twisto kartu přidali do Apple Wallet. Celkově tak Twisto zákazníci s Apple Pay zaplatili přes jeden a čtvrt milionu korun. Twisto účet má k dnešnímu dni přes 50 tisíc uživatelů. Mobilní telefon od Applu z nich vlastní třetina.

„Od Apple Pay jsme měli obrovská očekávání, ale realita je předčila! Vidíme obrovský příval nových zákazníků, stejně tak velkou aktivitu těch, kteří již Twisto účet měli. Jsme neskutečně rádi, že se nám podařilo spustit Apple Pay mezi prvními. Věřím, že to pomáhá posouvat vnímání Twista jakožto služby, která zjednodušuje denní platby. Apple Pay je díky nám dostupné pro všechny, bez nutnosti měnit banku, protože naše online registrace zabere pár minut. Zajímavostí je, že vidíme mezi našimi novými zákazníky také vysoce postavené manažery těch bank, které Apple Pay nespustily, což nás opravdu velmi těší,” říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Edenred

Edenred celkem v České republice vydal cca 300 tisíc karet a téměř 6 % jejich majitelů má operační systém iOS. V den spuštění si službu Apple Pay přidalo do svých iPhonů 22 % z nich. „Za první den si přidaly svoji kartu do aplikace Apple Pay 4 tisíce lidí. Pokud tento trend nepoleví, tak v řádu několika hodin lze očekávat, že Apple Pay se stane v případě společnosti Edenred dominantní mobilní platební platformou,“ uvedl generální ředitel Edenredu Nicolas Eich.

Air Bank

Jen od včerejšího rána do poledne si Apple Pay aktivovalo 15 tisíc klientů Air Bank. Během dopoledne klienti Air Bank prostřednictvím Apple Pay zaplatili 3 tisíce nákupů v celkovém objemu 570 tisíc korun. Během prvních dvanácti hodin si službu zapnulo 22 tisíc klientů Air Bank, kteří provedli 11 300 plateb v celkovém objemu 3 240 000 korun.

Šílenství pokračovalo i dnes (20. 2), kdy Air Bank opět zveřejnila další čísla. K dnešnímu dopoledni eviduje Air Banka 27 tisíc unikátních registrací. Klienti uskutečnili 18 tisíc plateb a utratili více než 5 milionů korun.

Česká spořitelna

Apple Pay vyvolal u klientů České spořitelny obrovský zájem. Již během prvních šesti hodin po spuštění si službu aktivovalo 13 000 klientů (zhruba každý šestý uživatel iPhonu, iPadu respektive hodinek Apple Watch z řad klientů ČS). Ti provedli 3 128 transakcí (10 998 iPhone, 2 788 Apple Watch, 126 iPad), zaplatili 642 000 Kč u obchodníků a zrealizovali výběry z bankomatů v objemu 64 000 Kč. Do konce dne se čísla ještě výrazně navýšila. Česká spořitelna již v podvečer hlásila 20 tisíc aktivních registracích, klienti přitom utratili více než 2,5 milionu korun.

Komerční banka

Nové informace máme od Komerční banky z dnešního rána. Službu Apple Pay si v průběhu prvního dne aktivovalo více než 17 500 klientů Komerční banky, kteří do svých Apple zařízení přidali 20 400 platebních karet KB. Klienti Komerční banky zaplatili iPhonem, iWatch nebo iPadem více než 10 500 nákupů v celkovém objemu 3,7 milionu korun.

mBank

Aktivní byli i klienti mBank. Během jednoho dne zaregistrovalo svoji kartu 7 tisíc klientů, kteří uskutečnili platby za více než 1,5 milionu korun.

J&T Banka

J&T Banka se k počtu aktivací vyjádřila jen obecně: „Ke konci dnešního dne očekáváme 15 % registrovaných platebních karet v systému Apple Pay.”

Diskuze ke článku
Milan
A co se divi, vzdyt jsme na to cekali 4 roky!!! Legracni je jak jsme za to na vsech diskuzich Apple peskovali a ted si brblame blahem. Tak ted jeste doladit ostatni at muzeme jabko pouzivat komplet at nenosime v kapsach jen predrazenej kram, i kdyz.....
Jarda
Kdyby se Androidu věnovalo tolik reklamy jako teď Applu, tak by byl nástup taky rychlejší. Apple i když přišel zase později, tak má reklamu, jako hrom.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Ještě čekám na Revolut, prý přijde brzy a rovnou po celém světě!
Trip_RusjepQ
Поделитесь,куда можно поехать поснимать красивые виды природы в России?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze