NFC na novém HTC One X: jak funguje Android Beam? (video)

HTC uvádí do České republiky svou novou řadu telefonů One, přičemž jeden z nich, nejvybavenější model One X, potěší také integrovaným NFC. Podívejte se, jak snadný je přenos dat díky funkci Android Beam. Odhalíme rovněž, co nefunguje tak, jak by mělo.

Pokud je na obou telefonech aktivováno NFC, stačí mít na jednom z nich otevřený podporovaný obsah a dotknout se druhého telefonu. V tom momentě se zobrazí nabídka funkce Android Beam (do systému integrován od verze Android 4.0), kde stačí potvrdit odeslání a v tom momentě jsou již informace přeneseny do druhého zařízení, kde se například okamžitě otevře webová stránka, kterou jste si právě prohlíželi. Tímto způsobem jsme vyzkoušeli přenos kontaktů i webové stránky. Užitečné je, že takto lze sdílet i aplikace. Pokud máte otevřenou jakoukoliv aplikaci, kterou jste si stáhli z Google Play, stačí opět jen přiložit váš telefon na druhý telefon, sdílet a na druhém zařízení se automaticky otevře obchod Google Play s možností stažení aplikace. Stejně funguje například sdílení aktuálního pohledu v Google Maps.

TIP: přečtěte si první dojmy z HTC One X z MWC Barcelona na mobilenet.cz

HTC One X HTC One X HTC One X

Android Beam umí tímto jednoduchým způsobem sdílet například i multimédia, což se hodí například u obrázků. V případě HTC One X to však bohužel nefunguje. Na vině jsou úpravy prostředí od HTC. Jeho nadstavba Sense 4.0 tak naneštěstí tyto věci neumožňuje, a pokud chcete tímto způsobem poslat obrázek a přiložíte dva telefony k sobě, tak se telefon příjemce sice rozvibruje, ale k žádné interakci nebo přenosu nedojde. Od zástupců HTC na tiskové konferenci v Praze jsme se však dozvěděli, že HTC o tomto problému ví a do budoucna by mohl být vyřešen.

Android Beam na HTC One X

Jak se vám jednoduché sdílení přes NFC a funkci Android Beam líbí?

Diskuze ke článku
HaaruCZ
Moc pěkné naštěstí to mám na nexusu s taky ale ještě jsem neskoušel snad to pude :D
Jindra
Moc pěkné. Uvažuji o koupi Xka :) Tady jsem našel nějaký další užitečný informace : http://www.htc-one.cz/htc-one-x/ ... Snad to pomůže při výběru. Zatim ale čekám až klesne cena
Mr. Dawe
Ta technologie vypadá parádně, jen mě štve, že HTC neumí zatím přenášet třeba obrázky a tak podobně. Myslíte si, že HTC udělá nějakou aktualizaci systému a opraví tento "bug"?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze