Moneta má novou aplikaci, NFC placení dorazí později

2

Se změnou názvu, korporátní identity a i vlastníků původní GE Money Bank představila Moneta Money Bank také zcela novou aplikaci mobilního bankovnictví pro iOS a Android. Aplikace se vyznačuje elegantním designem, snadným ovládáním a překvapivým množstvím funkcí, které budou dále přibývat.

Kromě běžných funkcí v podobě správy účtů, karet, plateb, úvěrů přibyl například přehled odměn a map s partnery věrnostního programu bene+ nebo platby pomocí QR kódu. Užitečná je i možnost přihlašování otiskem prstu na Androidu i iOS. Mobilní aplikaci od MONETA Money Bank si mohli klienti poprvé stáhnout na konci července. Během čtvrt roku zaznamenala banka téměř 80 tisíc stažení. Ke konci roku chce mít banka 160 tisíc instalací.

Moneta Money Bank Moneta Money Bank Moneta Money Bank

Aplikace si v obchodech drží i velmi vysoké hodnocení, v Google Play 4,5 z 5, v App Storu pak má hodnocení 4,4 z 5. Je ale pravda, že banka doháněla velký dluh z minulosti. Minulá verze aplikace mobilního bankovnictví byla pouze zabalenou mobilní verzí webu běžné internet banky a ke komfortnímu ovládání měla daleko.

Mobilní platby až za rok

Nás na tiskové konferenci zajímaly zejména plány Moneta Money Bank v oblasti mobilních plateb. Možnost placení mobilem přes NFC prostřednictvím technologie HCE nabízí v Česku například ČSOB nebo Komerční banka. Další podobná řešení se chystají, včetně Android Pay nebo integrace NFC plateb do aplikace MasterCard MasterPass.

V případě Moneta Money Bank se však na NFC platby v nejbližší době těšit nemůžeme. Banka je má v plánu vývoje a do mobilní aplikace je chce určitě integrovat, dříve než v druhé polovině příštího roku to však nebude.

Diskuze ke článku
pazzy
Stále čekám na mobilní aplikace pro Windows 10 Mobile a stále používám internetový prohlížeč. :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze