MasterPassem zaplatíte nově i za palivo na stanicích Shell

Společnosti MasterCard a Shell dnes v Česku spustily zásadní inovaci, která zrychlí a zpříjemní tankování paliva na čerpacích stanicích. Zaplatit za palivo totiž můžete přímo ve vašem mobilním telefonu a díky obsluze na čerpacích stanicích v podstatě ani není potřeba vystoupit z auta.

Projekt bude spuštěn 28. listopadu a bude fungovat na většině čerpacích stanic Shell po celé České republice. Výjimkou bude zhruba třicítka takzvaných partnerských stanic provozovaných franšízovým způsobem, kde služba zatím dostupná nebude. Celý koncept je velmi jednoduchý a dále využívá již zavedenou mobilní peněženku MasterCard MasterPass, kterou lze používat v celé řadě e-shopů i v kamenných prodejnách.

Přijedete, vyfotíte, zaplatíte

Celý koncept funguje velmi jednoduše. Přijedete k čerpacímu stojanu na čerpací stanici Shell, spustíte aplikaci MasterPass, naskenujete unikátní QR kód umístěný u každého stojanu, zadáte částku, kterou si předautorizujete transakci a následně je odblokována čerpací pistole a můžete tankovat. QR kód je velký a vyfotit ho tak lze pohodlně i z auta. U mnoha čerpacích stanic Shell je navíc k dispozici zdarma obsluha, která vám palivo načerpá. V ideálním případě tak ani nemusíte vystupovat z auta. Poté, co dokončíte tankování, totiž není potřeba udělat nic jiného, než nastartovat a odjet. Platba se totiž zprocesuje na pozadí automaticky, a to podle toho, kolik litrů jste ve skutečnosti načerpali. V aplikaci nebo na e-mailu si můžete poté rovnou prohlédnout účtenku. Aplikace dokonce umožňuje i zadání čísla věrnostní Shell ClubSmart karty.

Shell a MasterPass Shell a MasterPass

Prostřednictvím digitální peněženky alespoň občas hradí své nákupy 44 % lidí z celé populace, z mobilního telefonu či tabletu s ní stejně často platí ve 22 % případů. Téměř polovina aktivních řidičů by pak uvítala možnost využít ji i pro placení paliv na čerpacích stanicích přímo z vozu. Platit přímo prostřednictvím digitální peněženky v mobilním telefonu či tabletu by si na čerpacích stanicích přálo 44 % řidičů. Společnost Shell zároveň věří, že čeští řidiči také ocení plánované rozšíření této služby i na myčky na vybraných čerpacích stanicích.

Platba prostřednictvím MasterPassu má za úkol zejména uspořit čas. Po natankování totiž není nutné jít k pokladně, u které bývá často fronta, zejména na exponovanějších čerpacích stanicích. Službu jsme na tiskové konferenci dnes sami vyzkoušeli a celý proces od přijetí ke stojanu a spuštění mobilní aplikace po dokončení tankování a odjetí od čerpací stanice může trvat například jen minutu a půl, a přitom díky obsluze vůbec nemusíte vystupovat z auta. Novinka má dále ulehčit rodičům, kteří nechtějí nechávat své ratolesti v automobilu, zatímco za palivo platí na pokladně. Platba MasterPassem bude pak velkou úlevou také pro handicapované.

Do aplikace MasterPass pro Android a iOS si uživatel uloží svoje platební karty a následně jimi velmi rychle může zaplatit za zboží v kamenných prodejnách vyfocením QR kódu i na e-shopech. Platba je možná u více než dvou tisíc českých obchodníků a ve stovkách tisíc internetových obchodů po celém světě. Aplikace podporuje zabezpečení otiskem prstu a nově i přenos uložených karet a nastavení do nového mobilního telefonu bez nutnosti nového nastavování.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze