MasterCard sjednocuje: MasterPass od teď úplně na všechno

Už jste se také ztráceli v tom nepřeberném množství služeb od společnosti MasterCard? V Barceloně tomu teď učinili konec. Na všechno zapomeňte, je tady MasterPass.

Tak trochu jsme to všichni čekali. MasterCard na MWC sjednotil všechny své dosavadní služby pod jednotnou hlavičku MasterPass. V reálu to nejspíš bude ještě nějaký ten měsíc trvat, ale počítejte s tím, že třeba před měsícem spuštěný MasterCard Mobile se tu moc dlouho neohřeje.

MasterCard na MWC 2013 v Barceloně
Takhle vypadal stánek společnosti MasterCard na výstavišti Fira Gran Via v Barceloně

A co tedy MasterPass je, resp. bude? Opět je to mobilní a elektronická peněženka, i když v trochu novém hávu. Po registraci si do ní budete moci přiřadit karty (které ani nemusí být nutně od MasterCard), a pak ji využívat na všech možných zařízeních: telefonech, tabletech ale i počítači.

MasterCard MasterPass
Tohle logo budete asi brzy vídat často

Platit budete moci jak v obchodech, a to buďto bezkontaktně s NFC nebo pomocí QR kódů, tak na internetu, kde odpadne otravné vyplňování čísla karty a doručovací adresy. Kromě toho se můžete těšit i na další výhody, jako je zobrazování zůstatku na účtu nebo věrnostní programy.

MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass
Platby na internetu…

Jak to bude v praxi fungovat můžete vidět na následujícím videu. Nespornou výhodou je i to, že obchodníci nebudou potřebovat drahý specializovaný terminál, ale bude jim stačit jakýkoliv smartphone nebo tablet.

Velkým otazníkem ale zůstává, kdy se MasterPass dostane k nám. Zatím se totiž mluví jen o Austrálii a Kanadě (do konce března), v průběhu jara/léta pak ještě o USA a Velké Británii a do konce roku 2013 Belgii, Brazílii, Číně, Francii, Itálii, Nizozemsku, Singapuru, Španělsku a Švédsku.

MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass
…nebo na bezkontaktním terminálu

Kterékoli zařízení, jako je smart phone, tablet nebo PC, se nyní může stát platebním nástrojem,“ prohlásil Ed McLaughlin, ředitel společnosti MasterCard pro nové platební technologie. „MasterPass spojuje všechny možnosti, jak platit za nákupy, od tradičních plastových platebních karet až po digitální peněženky, a umožňuje spotřebitelům zaplatit odkudkoli a snadno.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze