Globální MasterPass už i v ČR

2

MasterCard dnes na tiskové konferenci ukázal budoucnost své mobilní peněženky. MasterCard Mobile se slučuje pod globální značku MasterPass, takže budete moci platit i v zahraničí. A ušetříte si vyplňování adresy při každém nákupu na e-shopu.

Možná si ještě pamatujete nebo dokonce používáte MasterCard Mobile, službu, kterou české zastoupení MasterCard představilo už v létě 2012 a spustilo loni v lednu. Mimochodem, dnes má přes 38 tisíc aktivních uživatelů. A dost možná si pamatujete také na službu s názvem MasterPass, kterou MasterCard představil jen měsíc po MasterCard Mobile. Na rozdíl od něj se ale jednalo o službu globální, a to se právě teď mění. MasterCard totiž zavádí MasterPass i u nás a slučuje jej s MasterCard Mobile.

Co to znamená? Hlavně to, že nyní budete moci zaplatit i v zahraničí všude tam, kde uvidíte logo MasterPass. Takových míst je už přes 40 tisíc. A fungovat to bude samozřejmě i obráceně: zahraniční zákazníci budou moci pomocí MasterPass platit v českých obchodech.

Velkým benefitem je i zjednodušení nákupního procesu. Pokud platíte s MasterPass, odpadne nejen otravné vyplňování čísla karty a CCV kódu, ale i doručovací adresy. Prostě jen kliknete na tlačítko MasterPass, vytáhnete telefon, spustíte aplikaci, načtete QR kód, vyberete platební kartu, se kterou máte asociovanou i fakturační a doručovací adresu, a potvrdíte objednávku.

Kde u nás můžete přes MasterPass zaplatit? Zároveň s uvedením rozjíždí MasterCard kampaň společně s Alzou, Českými dráhami a DámeJídlo.cz, kde můžete pomocí MasterPass zaplatit už dnes. Za odměnu na Alze dostanete ebook, audioknihu nebo předplatné magazínu Euro, u Českých drah 10% slevu na jízdenku a u DámeJídlo.cz 15% slevu na další objednávku.

Do konce roku by pak díky integraci s platební bránou Global Payments Europe mělo přibýt dalších 4000 českých internetových obchodů. Implementace pokročilých funkcí, jako je předávání adresy ale bude na obchodníkovi.

Aplikaci můžete stahovat na iOS a Android, nicméně brzy by měla být zaktualizována i verze pro Windows Phone.

MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass MasterCard MasterPass
Takto vypadá aplikace na iPhonu

Jak tedy vidíte, zatím jde zejména o placení v internetových obchodech. To by se ale mělo v brzké době změnit, chystá se totiž i další evoluce služby, která by měla umožnit i placení přes NFC. A to bude už rozhodně zajímavější.

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
A není to náhodou Master Pussy? Hahaha, hahahahaha!
Roman
Na stránkach CD.cz placeni minulou středu/čtvrtek moc nefungovalo. Zkoušel jsem to několikrát, az mne vlak ujel ... no tak jsem to do Prahy vzal autem a přesvědčil se, ze zas tak zacpany to na D1 neni.
Aplikace/pass MAsterCard ve stejny den fungovala skvěle na Mall.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze