Aplikace NFC Interactor se chystá na Windows Phone 8

Nemusíme se bát, že by po příchodu Windows Phone 8 pro tento systém chyběla univerzální aplikace pro zápis a čtení tagů. Těšit se můžeme na NFC Interactor, nyní známý z telefonů Nokia se systémem Symbian (Nokia Belle).

Začátkem září na NFC kongresu v rakouském Hagenbergu autor aplikace NFC Interactor, kterou nyní znají zejména majitelé NFC Nokií se Symbianem a Nokie N9, oznámil, že pracuje na aplikaci pro operační systém Windows Phone 8. Zároveň měl i přednášku o tom, jak vůbec vývoj NFC aplikací pro Windows Phone 8 probíhá, podívat se můžete alespoň na prezentaci.

NFC Interactor pro Symbian NFC Interactor pro Symbian NFC Interactor pro Symbian NFC Interactor pro Symbian
Takhle vypadá NFC Interactor na Symbianu

Brzy se prý můžeme těšit na další informace, které se objeví mezi novinkami na webu. Nebo sledujte Andrease Jakla aka @mopius na Twitteru. Operační systém Windows Phone 8 bude oficiálně vypuštěn 29. října a první telefon s tímto systémem se na trhu objeví začátkem listopadu. Konečně se tak i na tomto systému můžeme těšit na technologii NFC a posledním vzadu zůstává Apple...

NFC Interactor pro MeeGo NFC Interactor pro MeeGo NFC Interactor pro MeeGo NFC Interactor pro MeeGo NFC Interactor pro MeeGo
V Nokii N9 s MeeGem ale díky Qt vypadá skoro stejně

Jak je vidět z videa níže (začátek přesně v desáté minutě), Windows Phone bude, stejně jako Android, umožňovat spustit po dotyku NFC tagu určitou aplikaci přímo s konkrétními informacemi.

Zdroje: nfcinteractor.com, m.wpcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze