Nokia & JBL: nové NFC reproduktory PlayUp

1

Na veletrhu IFA v Berlíně nemohla Nokia představit nic jiného, než další kousek NFC příslušenství. Tentokrát jsou to reproduktory vyrobené ve spolupráci s věhlasnou firmou JBL.

I když své prvné (a zatím poslední) příslušenství s NFC ukázalo už třeba i BlackBerry, nejen co do počtu Nokia jednoznačně vede. A teď na veletrhu IFA v Berlíně uvedla nové bezdrátové reproduktory ne nepodobné těm, co už jsme testovali: Nokia Play 360°.

Tentokrát ale spojila síly se společností JBL, vyhlášeným výrobcem audio techniky. Nově jsou ale reproduktory vyrobeny z odolného dvakrát vstřikovaného plastu. I tak na hmotnosti trochu nabraly a mají 760 gramů, rozměry jsou 118 × 118 × 128 mm. Reproduktory budou v prodeji ve čtyřech barvách: bílé, černé, modré a nově i žluté. Že by na podzim přišla i nějaká žlutá Lumia s Windows Phone 8? Podle nejnovějších zpráv, které přinesl i mobilenet.cz, to tak vypadá.

Nokia JBL PlayUp

To hlavní je tady ale zvuk. Už Nokia Play 360° hrály skvěle, takže bude mít Nokia s JBL co dělat, aby reproduktory zvukový výstup ještě trumfly. Na 89 dB mírně narostl akustický tlak, frekvenční rozsah je pak 85 Hz – 22 kHz. Jinak je ale vše při starém: spárování je možné přes NFC, komunikace probíhá přes Bluetooth, využít můžete i 3,5 mm jack a baterii, která by měla vydržet až 10 hodin přehrávání, budete nabíjet přes microUSB. A pokud budete chtít stereo zvuk, stačí si pořídit dva reproduktory a propojit je mezi sebou.

JBL PowerUp
Takhle se přes NFC bude párovat nová Nokia Lumia 920

A na svém místě zůstalo i NFC. Zajímavé je ale to, že v článku na blogu Nokia potvrdila, že „další generace smartphonů Lumia s Windows Phone 8 bude umět připojení dotekem díky NFC.“ Ale snad jste ani nepochybovali, že by Nokia do nových Lumií NFC nedala. Reproduktory by se měly začít prodávat ještě letos a to asi za 150 Eur, tedy 4 000 Kč.

Diskuze ke článku
Pros
Za reproduktory od firmy JBL krásná cena už aby byly na trhu. Hned si zajdu pro ten černej

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze