Potřebujete tlačítka navíc? Dimple přidá rovnou čtyři

1

Doba, kdy byl telefon doslova plný všech různých tlačítek a přepínačů je dávno pryč. Dnes se výrobci naopak snaží eliminovat všechna hardwarové tlačítka na minimum, a udělat tak design zařízení jednolitý. Design je jedna věc, funkčnost však věc druhá. Chytré příslušenství Dimple přidá rovnou 4 konfigurovatelná tlačítka navíc.

Konfigurovatelná tlačítka navíc se hodí, Dimple z projektu Indiegogo přidá rovnou 4. Co to ale vlastně Dimple je? Jde o „chytrou nálepku“, která disponuje NFC. Díky tomu komunikuje s mobilním telefonem, případně tabletem. Tlačítka jsou libovolně konfigurovatelná, procesem nastavení vás provede jednoduchá aplikace.

Dimple Dimple Dimple
Dimple funguje díky NFC

Rozměry této chytré nálepky se zastavily na hodnotě 49 × 16 × 0,49 milimetrech, což není zrovna málo. Malou nevýhodou je také nutnost umístění nálepky v blízkosti NFC antény, nejlépe tedy na záda telefonu. Na druhou stranu není moc dalších míst, kam by se dala nálepka umístit. Problém však nastane, a to hlavně u majitelů , jejich těla jsou totiž kovová a NFC anténa je umístěna pod čočkou fotoaparátu. Pokud byste tedy chtěli Dimple používat na kovových HTC, budete muset oželit funkčnost kamery.

Nálepka nepotřebuje žádnou baterii, Wi-Fi, ani Bluetooth, vše funguje pouze pomocí NFC. Dimple by se měl začít prodávat v srpnu za cenu přibližně 550 Kč (27 dolarů), existovat však bude i varianta se dvěma tlačítky, cena této nálepky bude zhruba 370 Kč. Všechny verze nálepky budou k dispozici v několika barevných provedeních, tak, aby co nejlépe korespondovala s barvou zařízení.

Zdroje: dimple.io, phandroid.com

Diskuze ke článku
kleinak
Pěkná věcička,určitě to najde použití,na tom tabletu to vidím reálněji,tam je ve předu místa dost. Jen tak dále.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze