BlackBerry Music Gateway: dotkněte se hudby

Kanadská společnosti Research In Motion dnes na konferenci BlackBerry World 2012 představila kromě operačního systému BlackBerry 10 také zajímavé příslušenství - BlackBerry Music Gateway. Tato kouzelná malá krabička má jednoduchou úlohu, a to propojit váš telefon s domácím audiosystémem.

BlackBerry Music Gateway není úplně první podobné příslušenství, které RIM vyrobil. Již dlouhou dobu nabízí podobnou krabičku, která funguje prakticky stejně. Jmenovala se BlackBerry Remote Stereo Gateway a prodávala se již od roku 2008. Fungovala prakticky stejně jako dnes představená nová verze - přes Bluetooth se spojila se zařízením a pomocí 3,5mm audio výstupu jste ji připojili například k reproduktorům.

BlackBerry Music Gateway BlackBerry Music Gateway BlackBerry Music Gateway BlackBerry Music Gateway

BlackBerry Music Gateway však nabízí novinku, kvůli které o ní vlastně na near field píšeme. Spárování zařízení s telefonem totiž můžete provést pomocí technologie NFC. Jedná se o podobný princip jako například reproduktory Nokia Play 360° - MD-50W. Jednoduše se s telefonem dotknete krabičky a ta se automaticky spáruje a umožní bezdrátový přenos zvuku pomocí Bluetooth profilu A2DP.

Párování můžete samozřejmě provést také klasicky pomocí vyhledání BlackBerry Music Gateway v telefonu, ale řekněte sami - není pouhý dotyk mnohem pohodlnější a efektnější? BlackBerry Music Gateway si můžou zákazníci v USA již předobjednat za cenu $50, tedy zhruba 900 Kč. Nezbývá než čekat, zda se toto příslušenství dostane třeba také k nám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze