HP začíná prodávat první NFC myš

Právě v těchto dnech se na pultech obchodů ukazuje úplně první myš s technologií NFC. Přichází s ní společnost HP a říká jí myš Touch to Pair.

Přestože myš HP představilo spolu s dalšími produkty už v září loňského roku, na pulty obchodů se začíná dostávat až teď.

Jedná se o klasickou přenosnou myš v poměrně odvážném designu se dvěma tlačítky a mechanickým kolečkem. Laserový senzor má rozlišení 1600 DPI. Myš je samozřejmě bezdrátová a spojení probíhá přes Bluetooth, HP tvrdí, že by na jednu baterii měla vydržet pracovat až 9 měsíců.

Úplnou novinkou je ale právě přítomnost NFC, která bude fungovat takřka stejně, jako jsme teď zvyklí třeba u headsetů – pro párování. Pokud pomineme tablety, tak právě v počítačích a tabletech s Windows 8 a Windows RT se NFC začíná stále častěji objevovat, takže myš s NFC skutečně dává smysl. I samo HP už má kromě tabletu i notebook s NFC, a pokud například používáte jednu myš a máte více zařízení, může být neustálé přepojování nepohodlné. Místo zdlouhavého nastavování a přidávání Bluetooth zařízení se prostě jen dotknete.

Myš HP Touch to Pair Myš HP Touch to Pair
Na první pohled vypadá jako obyčejná bezdrátová myš

Myš se začíná prodávat s cenovkou okolo 800 Kč, takže pokud se poohlížíte po nové malé myši k notebooku, určitě zvažte, jestli nemá cenu investovat do budoucna, i když teď třeba NFC v notebooku ještě nemáte.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze