Vyzkoušeli jsme Android Beam na Jelly Bean: stále na půl cesty (video)

1

Google na své vývojářské akci Google I/O pořádané na konci června v San Franciscu představil novou verzi nejrozšířenějšího mobilního operačního systému Android 4.1 Jelly Bean. Z našeho pohledu jsme se dočkali konečně malého vylepšení v oblasti Android Beam, který nově umí posílat také multimediální soubory.

Možnost skrze praktickou funkci Android Beam, která zajištuje snadnou komunikaci mezi dvěma zařízeními pomocí NFC, poslat například obrázek nebo video, jsme bohužel museli ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich oželet. S touto logickou funkcí přišel až Samsung, který nad Android Beamem postavil vylepšenou technologii S Beam, která k přenosu větších souborů využívá Wi-Fi Direct. To je dostatečně rychlé a není tak problém například sdílet natočená Full HD videa.

Celkem logicky jsme pak po uvedení vylepšeného Android Beamu čekali podobné řešení. Google se ale bohužel zastavil někde na půl cesty. Princip sice používá stejný jako Samsung a další konkurenční výrobci, například Nokia, a sice že pomocí NFC si o sobě obě zařízení sdělí informace, spárují se a přenos souboru potom nechají na rychlejší technologii. Google se ale bohužel spokojil pouze s Bluetooth, které je v praxi oproti Wi-Fi direct stále pomalejší.

Pojďme se tedy podívat na videu, jak svižný je v praxi nový Android Beam na Jelly Beanu a jak je to s kompatibilitou s ostatními telefony.

Android Beam na Jelly Bean – posílání souborů pomocí NFC

Diskuze ke článku
stepo
No, a. Já dneska jako vůl stále nechápal proč si s kámošem nemůžem přes nfc poslat apk. Soubor, ani fotky, nic! A ono to je tím že mám android 4.0.4. Na Xperii S. A kámoš má Nexuse 7. Samozřejmě s Jelly Bean. Tak ať už Sony vydá i pro moji krasavici Jelly Bena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze