SmartBanking od ČSOB nově nabídne možnost využít otisk prstu

2

Nové verze aplikací ČSOB a Era SmartBanking přináší uživatelům nové funkce. Od května si mohou zvýšit zabezpečení svého mobilního bankovnictví díky přihlašování otiskem prstu a rovněž díky vlastnímu nastavení internetových plateb.

Nejrozsáhlejší změny v nových verzích aplikací SmartBanking ČSOB a Era, nesoucích označení 2.9.0, se týkají bezpečnosti a zjednodušeného a pohodlnějšího ovládání. „Z bezpečnostních funkcí bych zdůraznil přihlášení pomocí otisku prstu, které bylo také nejčastějším požadavkem našich klientů na rozšíření aplikace. Při používání tak nemůže dojít například k tomu, aby někdo na ulici či v MHD zahlédl PIN kód klienta, kterým se do aplikace přihlašuje,“ říká Milan Dolanský, manažer útvaru Digitální produkty a služby ČSOB. Kromě tohoto bezpečnostního opatření mohou klienti administrovat nastavení placení kartami na internetu. Kartu je možné jednoduše uzamknout či odemknout, kdykoliv to klient potřebuje a tím zajistit maximální bezpečí i v době, kdy není karta delší dobu používána.

TIP! Přes aplikaci ČSOB NaNákupy se zaplatilo více než 100 milionů korun

ČSOB

Meziročně se počet aktivních klientů zvýšil o více než 20 %, v současné době aplikaci využívá téměř 200 tisíc uživatelů, přičemž celkově eviduje banka přes 600 tisíc stažení. Nové verze aplikací by díky moderním funkcionalitám mohly do budoucna nalákat i další klienty, kteří se stažením aplikace dosud váhali. Mimo výše uvedené novinky totiž smartbanking nabídne i možnost jednoduše odpovědět na příchozí platbu a poslat tak peníze zpět, aniž by bylo nutné znovu vyplňovat platební příkaz.

„Noví i stávající uživatelé navíc jistě ocení i podrobné zobrazení osobního bankovního profilu či pohodlné přenesení čísla účtu z nebo do jiných aplikací. A v případě, že by chtěl váhající klient zjistit, jak naše aplikace doopravdy fungují, může si přímo z přihlašovací obrazovky spustit DEMO režim a vše si nanečisto sám vyzkoušet,“ doplňuje Milan Dolanský. Pro zvýšení bezpečnosti navíc aplikace provede při prvním přihlášení po stažení bezpečnostní kontrolu a doporučí případné změny v nastavení mobilního zařízení.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
hahah
To brzo jak už to jiné banky dávno mají :D komedie
Jan
Používám a je to paráda. Občas se sice stane, že terminál zareaguje cca po 3-5s ale jinak OK.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze