Samsung začal prodávat Galaxy S III mini s NFC a tagy TecTiles

Za pět minut dvanáct stihl Samsung splnit svůj slib, že do konce ledna uvede na trh verzi populárního Samsungu Galaxy S III mini, obohacenou o NFC. Kromě toho ale výrobce připravil i vlastní NFC tagy.

Samsung Galaxy S III mini se na našem trhu prodává již od konce listopadu loňského roku. Jedná se nesporně o dobře vybavený smartphone střední třídy s moderním operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean, který do značné míry zpopularizovala designová i jmenná příbuznost vlajkové lodi výrobce Galaxy S III. Jedinou vadou na kráse byla pro mnoho zájemců absence NFC. Samsung však už při oficiálním představení menší "estrojky" slíbil, že časem uvede do prodeje právě variantu obohacenou o NFC.

A ten čas v u nás v České republice nastal právě teď. Ode dneška si můžete koupit Samsung Galaxy S III mini NFC za doporučenou maloobchodní cenu 7 990 korun. Přítomnost NFC čipu tedy cenu oproti standardní variantě nijak nezvýšila, což je určitě dobře. Jenom připomeňme, že mezi hlavní prvky výbavy Galaxy S III mini patří třeba 4palcový Super AMOLED displej s WVGA (480×800 pixelů) rozlišením, dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz, 5 Mpx fotoaparát s automatický ostřením a LED diodou, a také vnitřní paměť s kapacitou 8 GB a možností rozšíření o paměťové karty micro SD.

Samsung Galaxy S III mini

Spolu s novým telefonem Samsung do své nabídky zařadil nové NFC štítky. Podrobně jsme vás s tématikou tohoto užitečného příslušenství seznámili v článku NFC tagy: co jsou vlastně zač a jak fungují?. Štítky, nebo chcete-li tagy, ve svém podání Samsung nazval TecTiles, konkrétní typové označení je pak EAD-X11SWE. Fungují tak, že například do auta umístíte štítek (ve formě nálepky) na kterém máte naprogramováno spuštění navigace, a poté co nastoupíte, a telefon přiložíte k tagu, spustí se automaticky autonavigace. Přiřadit se ale ke štítkům dá i spoustu dalších funkcí dle vašeho výběru. Na nočním stolku tak můžete mít tag pro automatické nastavení budíku a vypnutí zvuků a další užitečné funkce. Samsung bude své tagy prodávat po 5 kusech za cenu 249 Kč. Pro srovnání například konkurenční Sony prodává své SmartTags druhé generace za 300 Kč.

Samsung TecTiles

Zdroje: obchod-samsung.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze