Projekt Czech Wallet odstartuje později, komerčně bude spuštěn až za rok

2

Nadějný společný projekt tří českých mobilních operátorů Czech Wallet, který má sjednotit do jedné platformy nejen NFC platby telefonem, ale i ukládání věrnostních či dopravních bezkontaktních karet a jejich následné používání díky NFC v mobilu, bude v komerčním provozu spuštěn později, než se původně předpokládalo.

O zajímavém projektu Czech Wallet jsme vás podrobně informovali už před rokem a dle původních předpokladů měl být letos spuštěn testovací nebo pilotní provoz aplikace, která má umožnit uložení platebních, věrnostních i dopravních karet do jedné aplikace a s použitím NFC v telefonu je využívat. Platforma bude společná pro všechny tři hlavní mobilní operátory a další subjekty, které se do projektu zapojí, typicky banky. Více informací o Czech Wallet naleznete v našem dřívějším článku.

Czech Wallet Czech Wallet Czech Wallet Czech Wallet

Dle posledních informací, které česká Telefónica prezentovala na setkání Telefónica Day v pražské Národní technické knihovně, se však celý projekt posouvá. V létě 2014 by tak měl startovat pilotní testovací provoz, do konce příštího roku by se poté měl konat komerční start Czech Walletu. Dle našich informací bude místo zcela nového řešení použito některé z již fungujících. Na skutečně masový nástup NFC plateb a karet v našem mobilním telefonu si tak budeme muset ještě chvíli počkat. Pokud už nyní chcete platit mobilem přes NFC, máte možnost tak učinit u O2 a GE Money Bank, kteří komerční projekt NFC plateb v České republice ve spolupráci s MasterCard provozují, případně pak využít druhého projektu O2, karetní společnosti Visa a Komerční banky. Nedávno oznámil zahájení testovacího pilotního provozu NFC plateb český T-Mobile ve spolupráci s ČSOB a MasterCard.

Tisková konference GE Money Bank GE Money Bank NFC platby
Diskuze ke článku
NFC Fanda
V článku chybí informace o Visa a Komerční bance, kteří také nabízejí NFC platby, NFC SIM kartu lze oficiálně získat ve vybraných O2 prodejnách. Oproti GEMB a Mastercard má Visa a KB jednu zásadní výhodu v podobě možnosti nastavit si a kdykoliv změnit pro NFC platby svůj vlastní PIN, který se pak i u plateb nad 500 Kč zadává bezpečně a pohodlně v aplikaci telefonu a nikoliv na terminále jako u běžné bezkontaktní karty.
Greg
Žasnu, kde berete tyto skvělé a optimistické informace, včetně ilustračních screenshotů z neexistující aplikace s neexistujícími typy služeb a dost ošklivým fontem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze