Podívejte se, jak funguje S Beam na Galaxy S III (video)

Díky technologii NFC lze velmi rychle posílat různé soubory mezi telefony i jinými zařízeními. Stačí jednoduchý dotyk, potvrzení a je vystaráno. Odpadá tak nutnost zdlouhavého párování a podobně. Natočili jsme pro vás video ukazující fungování Android Beamu a nového S Beamu na špičkovém Samsungu Galaxy S III.

Rychlé a sdílení multimédií je i v současné době stále problém. Posíláte stále soubory složitě ručně přes Bluetooth a musíte vždy zdlouhavě vyhledávat okolní zařízení, párovat a poté čekat na dokončení přenosu? Díky NFC a Android Beamu, případně S Beamu na Samsungu Galaxy S III to naopak jednodušší být nemůže. Stačí se dotknout a je vystaráno. Podívejte se na video, jak to v praxi funguje.

Samsung Galaxy S III & NFC Samsung Galaxy S III & NFC Samsung Galaxy S III & NFC

Samsung Galaxy S III přináší S Beam - rychlé posílání souborů přes Wi-Fi Direct

Zatímco využití NFC nebylo u staršího Androidu nijak dobré a Google připravil pouze možnost zápisu a čtení různých tagů, do Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich je už integrován Android Beam. Ten sice oproti některým jiným systémům (Symbian, MeeGo) stále umí pouze zlomek věcí, ale díky němu lze nově pouhým dotykem telefonů přenášet například kontakty, odkazy na webové stránky, místa v Google Maps a další textové informace. Bohužel však nepochodíte s přenosem fotografií nebo dalších multimédií, které musíte přenášet opět zdlouhavě ručně skrze Bluetooth. Technologie NFC totiž ze své podstaty a kvůli nízké přenosové rychlosti podporuje přenášení právě pouze objemově malých souborů a Google nepřinesl řešení, které nyní představil Samsung. Nápravy jsme se dočkali až u nejnovějšího Androidu 4.1 Jelly Bean, který umožňuje přes NFC (přesněji přes Bluetooth - skrze NFC se telefony opět pouze spojí a na základě informací se spárují) přenášet už i fotografie, videa a další multimédia.

Samsung Galaxy S III - S Beam

Díky S Beam si i na Androidu pošlete multimédia

Samsung přenosy ještě vylepšil a přináší S Beam, díky kterému si zařízení mohou posílat velmi rychle i objemné soubory skrze Wi-Fi Direct. Konečně tak s přáteli můžete sdílet například fotky nebo videa. Novou technologii naleznete ale zatím jen v nejnovější vlajkové lodi Samsungu – modelu Galaxy S III (recenzi naleznete na mobilenet.cz), u dalších telefonů máte zatím smůlu. Máte-li tak dva Galaxy S III, může být poslání i několika set megabajtového FullHD videa natočeného mobilním telefonem otázkou jen desítek vteřin. Dotknutím si tedy telefony přes NFC o sobě jen vymění informaci (například MAC adresu pro spárování), spárují se a přes zmíněné Wi-Fi Direct už poté proběhne přenos souboru. Vše probíhá automaticky, stačí se jen telefony dotknout, potvrdit odeslání a je hotovo.

Co na přenosy pomocí Android Beamu a S Beamu říkáte? Vyzkoušeli jste už poslání souborů přes NFC?

Diskuze ke článku
Vaclaf
Dobrý večer. Rád bych vyzkoušel jak NFC, ale i SBeam, ale není s kým. Neznám nikoho, kdo by měl taky SGIII, nebo jen telefon s NFC. Kdyby někdo bydlel taky v nebo v okolí a měl zájem zkusit Sbeam, tak klidně. Jsem na to zvědavej. Na videích to vypadá hezky. Kdyby nic nezbývá než koupit taky jeden manželce. :-)
Michal
Hele, tak zajdi do nějakýho ElectroWorldu, Datartu nebo něco takovýho tam ti to určitě ukážou :D
Johny
Tak po aktualizaci SG Ace 2 na Android 4.1.2 je S Beam i zde
nikto
Super vec funguje to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze