PetHub přichází s NFC psí známkou

4

Máte psa? Tak to má asi na krku psí známku se jménem a kontaktem, kdyby se vám náhodou ztratil. Co takhle na psí známku přidat ještě QR kód a dovnitř NFC tag?

O start-upu PetHub jste možná ještě neslyšeli. Věřte ale, že v Americe se jedná o docela velkou věc. Bývalý zaměstnanec Microsoftu Tom Arnold do něj loni dal dohromady investici ve výši 1,3 milionu dolarů a stále roste. A o co že vlastně jde?

Základní myšlenka je úplně jednoduchá: digitalizovat psí známku. Vy tak svého čtyřnohého přítele zaregistrujete na webu, zakoupíte mu digitální psí známku, a kdyby se vám pak náhodou ztratil, nálezce se bude moci na webu dopátrat podrobnějších informací. Nebo rovnou může zavolat na non-stop linku, kterou Pet Hub také provozuje. Za využívání služby už nic neplatíte, koupit si musíte jen psí známku, ty stojí od 8 do 22 dolarů.

Na psí známce najdete i QR kód. PetHub se ale chystá implementovat ještě novou variantu, kdy by se uvnitř psí známky ukrýval ještě i NFC tag. Ten by pak vedl, stejně jako QR kód, na web s podrobnostmi a kontaktem.

NFC psí známky
V prodeji jsou dvě barevné varianty: červená a modrá

PetHub zatím NFC psí známky nabízí k předobjednání (doba dodání je 2 až 4 týdny), zvýhodněná předobjednávka (15 dolarů) se ale týká jen USA a Kanady. Později budou NFC psí známky o 5 dolarů dražší.

Jak se vám podobný nápad líbí? Uvítali byste podobné řešení i u nás? Nebo už rychle běžíte udělat svému pejskovi NFC psí známku vlastní silou?

Diskuze ke článku
Jirka Hrdina
Žádná novinka, v Japonsku už to funguje hodně dlouho...
Tim
Čipování psů už v ČR dávno funguje. Někde je dokonce povinné jako v Praze. Kvůli zneužitelnosti osobních dat obsahuje čip jen číselný kód (a má to své opodstatnění), dohledat ztraceného psa podle čipu je pro Městskou policii, veterináře nebo nálezce otázkou jednoho hovoru na Národní registr.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze