O2 bude mít SIM karty s kombinací NFC a LTE v březnu

1

Možnost plateb skrze váš telefon s podporou NFC vyžaduje také speciální SIM kartu. Tu nabízí například O2 ve spolupráci s GE Money Bank. Aktuálně si však musíte vybrat, zda chcete SIM kartu s NFC nebo SIM kartu, která podporuje LTE přenosy. Kombinace obojího však dorazí brzy.

Pokud máte nyní zájem využívat váš telefon s NFC pro platby v síti O2, musíte si zažádat o vydání speciální SIM karty. Ta bude platby skrze NFC podporovat, avšak bohužel se s ní nepřihlásíte do sítí LTE. V roce 2015 je tato komplikace již vcelku závažná, neboť pokrývání sítěmi LTE pokračuje i v síti O2. Naštěstí si vše uvědomuje i sám operátor a pracuje na nové SIM kartě, která bude podporovat nejen platby skrze NFC, ale bude si rozumět i se sítěmi LTE. Nový typ SIM karty by měl být k dispozici v průběhu března.

GE Money Bank NFC platby GE Money Bank NFC platby

Kromě toho také O2 pracuje na výměně potřebných systémů pro podporu NFC. Toto vylepšení pocítí především uživatelé, neboť dojde k rozšíření plateb na více mobilních telefonů. Aktuálně je nabídka oficiálně podporovaných zařízení velice chudá a dle stránek operátora, se omezuje pouze na vybrané modely Samsung. Po nasazení nových systémů by však NFC platby měly fungovat na takřka všech telefonech zavedených výrobců, které si budou rozumět s technologií NFC.

Diskuze ke článku
MirekP
A pritom staci upgrade SIM karty tak jak to ma T-Mobile. O2 a Vodafone, pouc se!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze