Nová Google Wallet přesouvá karty do cloudu

2

Google dělá odvážný krok. V nové verzi Google Wallet si můžete přidat libovolnou debetní nebo kreditní kartu. Tu bude Google střežit ve svých datových centrech.

Google Wallet už nějaký ten pátek funguje, a nedá se říct, že by slavila obrovské úspěchy. Google to ale nevzdává a tak vytasil novou verzi, která přináší spoustu změn. Ale pro nás se to nejdůležitější nezměnilo: stále jen v USA.

Hlavní novinkou je to, že si budete moci do Google Wallet přidat libovolnou kartu vydanou společností Visa, MasterCard, American Express nebo Discover. To je velký krok kupředu, protože doteď jste buď museli být zákazníky Citibank nebo si nabít předplacenou kartu přímo od Googlu.

Google Wallet

Přidat si můžete libovolnou kartu

Ale daleko zajímavější je možná to, co se Google rozhodl udělat s vlastními kartami. Zatímco doposud je uchovával v secure elementu přímo v telefonu, s novou Google Wallet přichází zcela jiné řešení. Karty bude uchovávat v cloudu, tedy (alespoň dle Googlu) důrazně zabezpečeném datovém centru. V secure elementu v telefonu pak bude uložené jen Google Wallet ID, kterým se telefon bude autorizovat se servery.

Google Wallet

Mírně se změnilo i uživatelské prostředí aplikace

Google měl totiž právě s bezpečností velké problémy, mnohokrát se podařilo ochranu prolomit a získat tak přístup k kartám a platit s nimi. Od cloudového řešení si Google slibuje, že už se to nestane. Navíc přidal i možnost peněženku v telefonu zakázat, třeba v případě ztráty nebo krádeže. To mu teď bude dělat jednoduše, prostě danému ID nepovolí přístup do cloudu ke kartám. A pokud se podaří Googlu k telefonu připojit, smaže z něj i všechna data o platbách a kartách.

Na závěr vás nemůžeme ochudit o následující video. S tím si Google patřičně vyhrál.

Diskuze ke článku
Honza Jaroš
Chápu dobře, že bez aktivního připojení k Internetu nepůjde u nové verze Googlovské peněženky zaplatit?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze