Jak funguje NFC na operačním systému Bada OS 2.0? (video)

NFC se nenachází pouze v top-modelech a dobře vybavených telefonech. Jeho přítomnost překvapila například u levného Samsungu Wave Y, který navíc disponuje operačním systémem Bada. Možnosti využití NFC navíc u této levné novinky nejsou vůbec skromné. Podívejte se na video, co nový Wave Y dokáže.

Samsung Galaxy Wave Y je nejlevnějším modelem ze série Bada, přičemž disponuje nejnovější verzi Bada 2.0, která již obsahuje aplikaci pro NFC. Nejen že si tak můžete ze Samsung Wave Y a na něj díky NFC pouhým přiložením telefonů či zařízení k sobě posílat kontakty, odkazy na webové stránky a další obsah, ale aplikace na Wave Y umožňuje i zapisovat na NFC tagy.

TIP: přečtěte si recenzi Samsungu Wave Y na mobilenet.cz

Samsung Wave Y

Samsung Wave Y - oficiální fotografie

Užitečné je, že si na tag můžete zapsat i rychlou změnu zvukového profilu, připojení na konkrétní Wi-Fi síť nebo ke konkrétnímu Bluetooth zařízení, což se může hodit například v autě, kde budete mít umístěný malý NFC tag, kterým rychle zapnete požadované funkce. Funkce jsou tedy podobné, jako například u Sony Xperia SmartTags (více o nich zde), jen v omezenější formě. Co vše lze s operačním systémem Bada ve spojení s NFC provádět vám odhalí naše následující video.

Bada OS 2.0 a NFC – ukázka schopností

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze