Samsung Pay naživo: rychlé a pohodlné

1

Na veletrhu IFA v Berlíně jsme měli možnost vyzkoušet také bezkontaktní platby pomocí platformy Samsung Pay, kterou Samsung integruje do svých nejnovějších telefonů. Služba umožňuje pohodlně platit telefonem emulujícím vaši platební kartu a eliminuje z celého procesu mobilní operátory. Zatím ale funguje jen v Koreji a v pilotním provozu také v USA a do konce roku také ve Velké Británii.

Samsung Pay je odpovědí na konkurenční Apple Pay a zároveň dalším krokem k zjednodušení bezkontaktních plateb mobilními telefony, které se do praxe i v Česku, které jinak platí za velmi pokrokovou zemi v moderních platebních technologiích, dostávají velmi pomalu. Důvodem byla zejména nutnost dohody výrobce telefonu, banky a mobilního operátora, na jehož SIM kartu ve vašem telefonu se platební karta doručovala.

Samsung Pay, stejně jako Apple Pay, z celého platebního procesu operátory eliminuje. Pokud má Samsung smlouvu s bankou, která vydala vaši klasickou platební kartu, můžete si její údaje vyfotit nebo přepsat do telefonu do aplikace Samsung Pay a banku z ní požádat, aby vám poslala token, který umožní placení touto kartou z telefonu přes NFC.

Samsung pay Samsung pay Samsung pay Samsung pay Samsung pay Samsung pay Samsung pay Samsung pay
Stačí swipnutím vytáhnout kartu a zaplatit skrze magnetickou čtečku nebo NFC

Specialitou Samsungu je, že umí platit skrze Samsung Pay nejen bezkontaktně skrze NFC, ale také na terminálech, které mají pouze čtečku magnetických karet, což je případ zejména USA. V aplikaci si lze jednoduše vybrat kartu, kterou chcete zaplatit a pak dle nastavení je nutno ještě ověřit vaši identitu otiskem prstu. Následně stačí telefon přiložit k NFC nebo mag stripe terminálu a je zaplaceno. Pokud platíte často, lze mít Samsung Pay na pozadí a roh karty je neustále zobrazen u spodní hrany displeje. Kdykoliv chcete zaplatit, stačí kartu gestem vysunout.

Systém Samsung Pay funguje rychle a spolehlivě, je také pohodlný na používání. Nezbývá než doufat, že Samsung službu rozšíří po úspěšném pilotu ve Velké Británii také do dalších evropských zemí, včetně Česka.

Diskuze ke článku
ANO
Doufejme, ze nerozsiri .... pak by to fungovalo jen s lednickarskyma telefonama a ti krom nejakeho vyprodejoveho ATIVu nemaji zadny telefon, ktery by splnoval minimalni naroky pro enterprise segment nebo normalniho uzivatele ..... rozsirenim tohoto bazmeku by jsme si fakt pomohli ..... at udelaji jednotnou platformu, kde budou banky nabizet token kteremukoliv telefonu a muzem se bavit ...... ikdyz je asi fakt, ze u samsungu to tak nakonec asi bude, protoze ma procenta s kazdeho uskutecneneho prodeje (jako apple), takze by tim aspon mohl zalepit mizerne prodeje telefonu .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze